Сб, 2024-04-20, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Спільне підприємство для виробництва озброєння та військової техніки мають намір створити Україна та Польща
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Це стало відомо за підсумками зустрічі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та голови Ради міністрів Польщі Матеуша Моравецького, яка відбулася 1 червня.

Повідомляється, що Україна та Польща підписали меморандум про створення комісії, яка підготує підходи щодо створення спільного підприємства з виготовлення зброї та військової техніки.

Як відзначив Денис Шмигаль, ця комісія підготує рекомендації щодо формату створення Українсько-польського спільного оборонного підприємства.

«Це виведе нашу оборонну та військову співпрацю на новий рівень і дозволить створювати сучасні види оборонної зброї», — наголосив Прем’єр-міністр України.

Україна і Польща створять спільне підприємство з розробки та виготовлення озброєння

САУ KRAB польської компанії Huta Stalowa Wola.

САУ вироблятимуться на заводі Huta Stalowa Wola, який є частиною холдингу Polska Grupa Zbrojeniowa.

Постачання будуть здійснюватися в найближчі кілька місяців, нині виробнича потужність HSW становить 20-30 одиниць на рік. Вартість угоди складає близько 3 мільярдів злотих, Україна перший експортний замовник цього типу зброї.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 441 | Додав: adminA | Теги: україна, підприємство, Польща, Військова техніка, озброєння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]