Чт, 2024-04-18, 18:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Спільно з країною НАТО Україна почала випускати 122-мм снаряди
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Це вже третій вид боєприпасу, який виготовляється за українською технологією та із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях.

Державний концерн "Укроборонпром" у кооперації з країною НАТО налагодив виробництво артилерійського 122-мм снаряду за кордоном та вже встиг відвантажити партію Збройним силам України. Про це повідомила прес-служба концерну.

"Це вже третій вид боєприпасу після мінометної 120-мм міни та танкового 125-мм снаряду, який виготовляється за українською технологією та із залученням українських вузькопрофільних фахівців на закордонних потужностях. Снаряд калібру 122 мм використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30 (максимальна дальність ураження – 15400 м) та САУ 2С1 "Гвоздика" (максимальна дальність ураження – 15200 м)", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що замовленню Міністерства оборони України передували заводські випробування, на яких "Укроборонпром" підтвердив необхідні тактико-технічні характеристики снаряду – міцність корпусу при пострілі, стійкість спорядження, максимальна дальність стрільби, перевірка купчастості при стрільбі, повнота розриву снаряду.

"Характерно, що кількість осколків значно перевищує осколковість штатного "радянського" зразка", - додали в концерні.

Виробництво дефіцитних снарядів для фронту

Раніше повідомлялося, що Україна почала виробляти 125-мм снаряди для радянських танків Т- 64, Т- 72 і Т-80. З міркувань безпеки виробництво снарядів винесено за межі країни.

Також нещодавно "Укроборонпром" підписав з Міноборони контракт на постачання 120-мм мінометних мін, які також виготовляються у взаємодії з однією з країн-учасників НАТО.

Як повідомляли ЗМІ, цього тижня Кабінет міністрів утворив акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" шляхом перетворення державного концерну "Укроборонпром".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 390 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]