Сб, 2024-04-20, 12:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Депутат: професійний спорт в Україні перетворився на аутсайдера
Інші останні Економічні новини
Віце-президент Федерації з боксу Києва, народний депутат з фракції "Удар" Артур Палатний говорить, що деякі спортсмени змушені брати участь в акціях протесту, щоб заробити собі на життя. Про це він сказав в інтерв'ю "Главкому".

За словами Палатного, сьогодні єдиноборства в Україні "намагаються поставити на рівень якихось бандитських формувань". "Ті спортсмени, які мають повагу до себе, цього не роблять. Але, природно, знаходяться і ті, які погоджуються на участь", - зазначив він.

"Міністерству спорту, спонсорам, всім нам потрібно якось мотивувати спортсменів. Ось у радянські часи, коли я займався спортом, спортсмен, який подавав надії - навіть на рівні кандидата в майстри спорту, отримував талони на харчування - так звану зарплату. І вона у молодого хлопця становила не менше, ніж у дорослої людини. Спортсмену не потрібно було нікуди йти - він міг заробляти собі на життя. Сьогодні багато спортсменів, розчарувавшись в тому, що вони стануть чемпіонами, залишаються біля розбитого корита.

Крім м'язів, у них нічого немає. Вони не можуть знайти собі роботу. Так, спортсмен може стати вчителем фізкультури в школі або тренером. Але у нас тренера живуть на жебрацький рівень зарплати. Якби не глави багатьох федерацій, які намагаються ззовні вишукати комерційну складову, щоб оплатити і додати заробітну плату, спортсменам і тренерам вижити було б неможливо. Коли комерційні структури спонсорують спортсменів, які подають надію, у них немає потреби брати участь у таких вуличних заходах", - сказав Палатний.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: життя, заробити, спортсмени, ударівець, вуличних акціях | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]