Чт, 2024-04-25, 01:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
Спостережний політ над Росією здійснять Україна і США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна і США виконають спостережний політ над Росією на американському літаку спостереження ОС-135Б в рамках Договору з відкритого неба. Про це повідомив начальник національного Центру РФ зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає російський "Інтерфакс".

"З 18 по 23 липня 2016 року в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба місія США і України виконає спільний спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б", – сказав він.

Під час виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження контролюватимуть суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої Договором апаратури спостереження.

Літак спостереження ОС-135Б належить до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї.

Літак і встановлена на ньому апаратура спостереження (аерофотоапарати) пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором.

Зазначимо, що в 2015 році США і Україна теж виконували спостережний політ над територією РФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: Україна і США, Росія, спостережний політ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]