Пт, 2024-03-29, 10:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Спостерігаються зворотні процеси замість виконання передвиборчих обіцянок Зеленського – Зісельс
Інші останні Політичні новини

Замість виконання передвиборчих обіцянок Зеленського спостерігаються зворотні процеси – Зісельс

Команда президента Володимира Зеленського обіцяла боротьбу з олігархами, натомість олігархи повернулися до впливу на президентську гілку влади.

Про це в ефірі "Прямого" заявив дисидент, член ініціативної групи "Першого грудня" Йосиф Зісельс.

"Команда президента сьогоднішнього взагалі не акцентувала увагу куди нам треба рухатися – на "західний схід". Це була команда популістів. Вони обіцяли нереальні речі. Але для того, щоб зрозуміти, що ці речі нереальні, треба все ж таки мислити більш концептуально. Вони обіцяли нам мир. Це неможливо. Але якщо ми згадаємо 14 рік, і та влада – наша влада, проукраїнська – вона також спочатку мріяла про мир, у травні місяці. Просто вони швидко вилікувалися від тієї хвороби віри в те, що це швидко… А ця влада вчиться повільніше, набагато повільніше", - сказав Зісельс.

Він нагадав, що команда Зеленського обіцяла боротьбу з олігархами, натомість олігархи повернулися до впливу на президентську гілку влади.

"Попередня влада відсунула олігархів від впливу на президентські рішення. Це дуже важливо. А зараз це все повернулося. Тобто замість тих обіцянок, які давала команда президента Зеленського, ми бачимо навпаки зворотні процеси. І це впливає не рейтинги. Боротьба з корупцією. В Україні дуже важко боротися з корупцією. І це не тільки створити треба Антикорупційне бюро, прокуратуру, а й підсилити все те, що робилося в попередні п’ять років. Так, як ми просунулися у цьому напрямку боротьби з корупцією – це взагалі було безпрецедентно за 25 років існування держави. Просунулися. Але цього мало… А ця влада взагалі з цим не працює, з корупцією, і, звичайно, не може досягти навіть десятої долі того, що було", - додав Зісельс.

Він також зауважив, що ще восени почалося падіння економіки, і воно підсилилось під час коронавірусу, і зараз наявні дуже погані результати, навіть пів року цього економічного розвитку, і він буде дуже поганий.

"Це все ми бачимо. Досить цього для позачергових виборів? Ніхто не знає, як взагалі це повинно відбуватися. Це повинен сам парламент взбунтуватися? Ми бачимо ознаки цього. Навіть у "Слузі народу" вже є сили, які зрозуміли, до вони попали не туди, не в ту команду. Ось у законі про мову ми бачили, як це розшарування йде. Це розшарування буде йти і далі. І коли воно досягне певного рівня – дай боже, щоб спрацювали ці позачергові вибори. Ми повинні бути до них готовими, а не знову роздирати той правоконсервативний електорат, національно-демократичний на маленькі квартирки багатьох кандидатів", - завершив Зісельс.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський проміняв унікальний шанс змінити країну на державні дачі, кортежі та все інше, чого обіцяв позбутися.

Народний депутат, фракція "Європейська солідарність" Ростислав Павленко заявив, що рейтинг влади падає, бо кожна з обіцянок, яку давала нинішня влада, або провалена, або за неї не брались.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 498 | Додав: adminA | Теги: виконання обіцянок Зеленського, Зісельс, зворотні процеси | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]