Вт, 2024-03-19, 08:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
Спрацювала система захисту на 6-му блоці Запорізької АЕС, блок відключенo від мережі
Інші останні Економічні новини

У неділю, 28 грудня, о 5 ранку енергоблок №6 Запорізької АЕС відключено від мережі дією захисту від внутрішніх пошкоджень генератора. Про це повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

"Реакторна установка перебуває на 40% потужності. Причини спрацьовування захисту з'ясовуються. На даний момент в роботі знаходяться 5 енергоблоків сумарною потужністю 4530 Мвт", - йдеться в повідомленні.

Радіаційний фон на проммайданчику і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону в місці розташування Запорізької АЕС.

Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6000 Мвт. На ЗАЕС експлуатуються 6 енергоблоків потужністю 1 млн кВт | кожен.

Перший енергоблок був введений в експлуатацію у 1984 році, другий - в 1985 році, третій - в 1986 році, четвертий - в 1987 році, п'ятий - в 1989 році, шостий - у 1995 році. Починаючи з 1984 року, внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 22%.

В останні роки станція виробляє близько 50% всієї електроенергії, виробленої атомними станціями України, і більше 22% від загального видобутку електроенергії в країні.

Нагадаємо, 28 листопада о 19:24 автоматична система захисту відключила третій енергоблок Запорізької АЕС від мережі через пошкодження обмотки трансформатора. 6 грудня енергоблок №3 Запорізької АЕС знову був підключений до мережі після ремонту.

За словами директора Запорізької ТЕС Сергія Куриленка, запасів "газового" вугілля на Запорізькій тепловій електростанції вистачить для безперебійної роботи станції взимку.

Також повідомлялося, що українців почнуть попереджати про відключення електроенергії, які здійснюватимуться за графіком і не будуть перевищувати 2 години в день.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: мережі, 6-му блоці Запорізької АЕС, захисту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]