Пт, 2024-03-29, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:55
Справа Корбана: засідання перенесли, в суді побилися. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Печерський районний суд м. Києва зобов'язав прокуратуру доставити лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана до суду і переніс засідання з розгляду скарги на законність затримання політика на 5 листопада.

Таке рішення в середу, 4 листопада, ухвалив слідчий суддя, передає "Інтерфакс-Україна".

Це рішення присутні в залі народні депутати, а також прихильники Корбана сприйняли невдоволеними вигуками. У той час як слідчий суддя у супроводі охорони намагався покинути зал засідання, прихильники не випускали його, намагаючись чинити фізичний вплив. У результаті цього виникла невелика бійка.

Народні депутати, які прибули до суду підтримати Корбана, заблокували вихід із залу засідання і не випускають представників прокуратури, стверджуючи, що останні скоюють злочин.

Перед цим народний депутат Віталій Купрій на засіданні суду зателефонував у міліцію, повідомивши, що прокурори скоюють злочини – нібито представник Генпрокуратури тільки на засіданні суду в середу дав вказівку повідомити Корбана про підозру щодо другого епізоду.

Раніше в ході судового засідання захист лідера партії "УКРОП" попросив зобов'язати прокуратуру надати документи, що обґрунтовують законність затримання Корбана та інші документи (повідомлення про підозру, клопотання про обрання запобіжного заходу).

Адвокати Корбана також заявили, що присутність їхнього підзахисного на засіданні суду є обов'язковим, тому не можна розглядати питання обрання запобіжного заходу без рішення питання законності його затримання.

"Будь ласка, забезпечте обов'язкову доставку Корбана", - сказала адвокат Оксана Томчук.

Нагадаємо, у Печерському суді міста Києва проходило слухання за скаргою адвокатів Корбана щодо його незаконного утримання відповідно до статті 206 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомлялося, 31 жовтня в Дніпропетровську співробітники СБУ затримали бізнесмена і лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана.

ГПУ звинувачує його у привласненні, розтраті майна (ч.5 ст.191 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч.1 ст.289 КК), а також у створенні організованої злочинної організації.

Серед нібито наявних у ГПУ доказів у справі злочинного угруповання в Дніпропетровську - підроблені печатки, акумулювання у фондах грошових коштів, викрадення людей, наявність приватного автомобіля для прослуховування, зброя.

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розслідування у справі Корбана має проходити максимально прозоро, і заявляє, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності.

А от на думку екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, ніяких кримінальних злочинів за лідером "УКРОПу" немає, а "справа Корбана - це чиста політика".

2 листопада на спільній конференції генпрокурора Віктора Шокіна і голови СБУ Василя Грицака журналістам показали "фільм про незаконну діяльність" Корбана.

3 листопада Корбана мали звільнити в залі Новозаводського суду Чернігова через закінчення терміну затримання. Однак його вивезли з суду і відправили до Києва для проведення слідчих дій у рамках нового кримінального провадження.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 728 | Додав: adminA | Теги: справа Корбана, засідання, бійка, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]