Чт, 2024-04-18, 23:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
США хочуть шукати у Сирії хімічну зброю - ЗМІ
Інші останні Новини світу
Чеський підрозділ хімічного захисту, ймовірно, буде підключено до пошуку зброї масового знищення в Сирії, оскільки США побоюються, що після падіння режиму Башара Асада хімічна зброя може потрапити до рук терористів або перекупників. Тому Вашингтон почав переговори із союзниками щодо пошуку такої зброї в Сирії, повідомляє РИА "Новости".

Чеський підрозділ хімзахисту не раз виконуваво спецзавдання на Близькому Сході, зокрема, в Іраку та Кувейті. За деякими даними, в Сирію будуть направлені фахівці 31 Ліберецької бригади радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Чеська влада поки не коментувала дану інформацію.

Нагадаємо, 23 липня офіційний представник сирійського уряду Джихад Макдісі заявив, що країна може застосувати хімічну зброю у випадку іноземної інтервенції. Макдісі також підкреслив, що уряд ні за яких умов не буде застосовувати хімічне озброєння проти своїх громадян.

Президент США Барак Обама, представники інших західних країн, Росії, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликали Башара Асада відмовитися від використання хімічної зброї.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: США, Сирії хімічну зброю, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]