Сб, 2024-04-20, 04:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
Стає гарячіше у Греції: демонстранти почали палити міністерства
Інші останні Новини світу

У міністерстві адміністративної реформи Греції в ніч проти 9 квітня сталася пожежа, коли в будівлю жбурнули пляшку із запалювальною сумішшю.

Внаслідок пожежі майже повністю вигорів перший поверх прилеглої до будинку прибудови, також постраждали припарковані поруч автомобілі, повідомляє Lenta.ru.

Місцева поліція підозрює в нападі антиурядових демонстрантів, які таким чином вже намагалися підпалити кілька банків, урядових будівель, іноземних посольств і представництв великих компаній.

Протестний рух у Греції почав активно розвиватися два роки тому, коли уряд цієї країни став запроваджувати заходи економії бюджетних коштів. Унаслідок такої політики найсильніше постраждали найменш забезпечені верстви суспільства і середній клас, що викликало хвилю обурення серед греків. Тим не менш, керівництво країни наполягає на продовженні економії, інакше країні загрожує дефолт і вихід з єврозони.

Останні ініціативи зі скорочення витрат представило саме міністерство адміністративної реформи. Згідно з розробленим там планом, Греція скоротить тисячі посад у державному секторі, що збільшить і без того високий рівень безробіття в країні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 989 | Додав: adminA | Теги: гарячіше, демонстранти, Греції, палити міністерства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]