Чт, 2024-03-28, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:48
Стартує проект "Світ на Першому" - цикл зарубіжних фільмів мовою оригіналу на українському ТБ
Інші останні Телевізійні новини

В ефірі Першого Національного з 14 березня стартує проект "Світ на Першому" - цикл документальних фільмів, в який увійшли стрічки виробництва Польщі, Литви, Франції, Кореї, Німеччини, Індії, Китаю та Грузії, про найяскравіші факти про цікаві пам'ятки, чудеса природи, традиції, культури різних народів.

Щотижня в ефірі Першого Національного можна буде побачити кращі документальні фільми зарубіжного виробництва на іноземних мовах, але з українськими субтитрами, повідомили в прес-службі Національної телекомпанії України.

Як зазначили в НТКУ, проект "Світ на Першому" розповість, де крутили романи, розважалися монархи і вища знать середньовічної Франції; в яких палацах королів, аристократів гостили видатні письменники, художники, Катерина Медічі, Людовик XI, Жанна д'Арк; де писалася багатогранна історія німецької економіки; де в Грузії виготовляють найдорожчий сир і найсмачніше вино; чому звичайна індійська жінка в своєму гардеробі повинна мати не менше сотні зразків сарі – національного одягу.

За словами генерального директора НТКУ Зураба Аласанії, проект "Світ на Першому" може бути хорошим поштовхом для вивчення мов інших країн: "Ми свідомо пішли на те, щоб не дублювати стрічки українською, а показати їх мовою оригіналу з українськими субтитрами. Чому б в ефірі Першого не подивитися фільми польською, литовською, французькою, англійською, німецькою, грузинською? Можливо, комусь буде цікаво подивитися кіно мовою, яку він знає або вивчає. Або ж нам вдасться ще більше – надихнути когось на вивчення мов?"

Першою у цьому проекті стартує стрічка "Сага стародавньої пущі. Оповідь про зубра" польською мовою – 14 березня о 12.05. Цей фільм – вигадана історія про дикого і незалежного зубра, який майже рік прожив під опікою людей. І його вроджена дикість програла цивілізації…

А ось у фільмі французьких документалістів "Будинки Субіза й Рогана" йтиметься про пам'ятку стародавньої французької архітектури, яку було зведено за планом архітекторів Деламера і Бофрана. Два будинки вельмож Субіза і Рогана у XVII столітті уособлювали найграндіозніші споруди французької аристократії, проте нині вони дуже контрастують із новітніми спорудами сучасного Парижа…

Ще один фільм виробництва Франції "Замки Луари" повідає історію 300 дивовижних замків, зведених у величному місці – долині ріки Луара. У IX столітті в долині цієї річки були підземні поселення, де місцеві жителі ховалися від набігів вікінгів. А от у часи середньовіччя долина стала найвідомішим центром краси, розкоші, веселощів у всій Франції. Саме тут вельможі і монархи з часів Людовика XI і до останнього короля зводили свої розкішні палаци.

Зі стрічкою "Ляльки та іграшки" поринемо у ляльковий світ Китаю й дізнаємося все про особливості виготовлення народних іграшок у цій країні. Китайці завжди мали особливе ставлення до ляльок, бо з давнини іграшки мали сакральне таємниче значення. Цікаво, що виготовляють їх не тільки із глини, бутонів магнолії та шовку, а й з лікарських засобів!

У фільмі "Подорожуймо Литвою" глядачі побувають у стародавніх катакомбах, де одночасно працювали вісім фабрик із виготовлення воску. А ще дізнаються, у яких замках Литви є привиди, про випічку найвищого дерева-пирога заввишки 2,3 метра тощо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 985 | Додав: adminA | Теги: мовою оригіналу, українському ТБ, зарубіжних фільмів, Світ на Першому | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]