Ср, 2024-04-24, 14:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:59
Стець анонсував створення каналу Ukrainian Tomorrow
Інші останні Телевізійні новини

Керівник Міністерства інформаційної політики Юрій Стець пообіцяв протягом місяця запустити телеканал іномовлення. Про це він повідомив на брифінгу у Львові, де взяв участь у конференції "Україна в умовах неоголошеної війни з Росією", передає "Інтерфакс-Україна".

"Телеканал БТБ протягом двох тижнів передадуть Міністерству, і ми протягом місяця запустимо канал іномовлення, назва якого буде Ukrainian Tomorrow, на відміну від Russia Today. У них є тільки сьогодення, а у нас – майбутнє", - сказав міністр.

За словами Стеця, фінансування мовлення цього телеканалу буде здійснюватися за рахунок бюджету Державної телерадіокомпанії "Всесвітня служба УТР".

"Я розумію, що його буде недостатньо. У нас є гарантійні листи від фондів і українських бізнесменів на фінансування Міністерства у поточному році, і частина цих коштів піде на телеканал іномовлення" - розповів Стець.

Також він повідомив, що вчора зустрічався з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

"Посол США вчора підтвердив, що у них є бачення, що США повинні нам допомогти, в тому числі і фінансово, щоб ми якнайшвидше створили цей канал і дуже швидко поширили сигнал по всьому світу. Це повинен бути канал високої якості, щоб він міг стати конкурентним. Якість УТР мене не влаштовує"- підкреслив Стець.

Крім того, він розповів, що президент доручив Міністерству за місяць-два створити військовий канал.

"Ми взяли на себе такий стартап по запуску цього каналу і коли запустимо, то передамо його Міноборони, це буде телеканал Збройних Сил України ... Два місяці на запуск інформаційного мовлення - це майже нереально, але часу у нас також немає і ми це зробимо за два місяці"- сказав Стець.

У той же час, концепцію інформаційної безпеки України Міністерство інформполітики планує розробити до травня поточного року.

"Ми до травня повинні розробити концепцію інформаційної безпеки України і запропонувати її на обговорення суспільству і парламенту. І я сподіваюся, що до кінця року ми повинні прийняти цей документ у вигляді закону або доктрини. Я дуже хочу, щоб за цей документ віддали 300 голосів, бо вважаю, що нам в наступні роки нам буде складно зібрати ці 300 голосів ", - сказав Стець.

Він також висловив упевненість в тому, що якби 24 роки тому була розроблена і затверджена така концепція, то Україна не програла б інформаційну війну на сході держави.

Нагадаємо, раніше Стець заявляв, що формування його міністерства буде завершено до 25 лютого.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: Стець анонсував створення каналу Uk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]