Ср, 2024-05-01, 23:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:10
Столтенберг - Україна отримала 1550 бронемашин, 230 танків та багато боєприпасів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В НАТО впевнені, що підтримка партнерів допоможе Україні деокупувати свої території.

Союзники НАТО та партнери надали Україні безпрецедентну військову допомогу, включно з бронетехнікою, танками та боєприпасами.

Про це на брифінгу заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, підсумовуючи обсяги переданої Україні зброї в рамках формату "Рамштайн".

"Загалом через контактну групу на чолі зі США союзники НАТО і партнери надали Україні безпрецедентну допомогу. Понад 98% бойових машин, обіцяних Україні, вже доставлені. Це означає понад 1550 одиниць бронетехніки, 230 танків та іншого обладнання, включно з великою кількістю боєприпасів", – повідомив Столтенберг.

Крім того, 9 нових українських бронетанкових бригад пройшли навчання та отримали спорядження за підтримки партнерів. Столтенберг впевнений, що це надасть Україні сильну позицію для подальшого відвоювання окупованих територій.

Партнери озброюють Україну

Союзники НАТО та партнери надають України військову допомогу з перших днів війни, поступово руйнуючи власні табу. Зокрема, Україна отримала танки, хоч спочатку в Європі та США були проти. 20 квітня в Україну приїжджав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. На прес-конференції він заявив, що союзники продовжать надавати Україні істотну військову підтримку, щоб допомогти їй здобути перемогу у війні.

Столтенберг також очікує, що на літньому саміті НАТО у Вільнюсі, в присутності президента Зеленського, буде узгоджений комплексний пакет допомоги з ще більшою підтримкою.

Згодом президент Володимир Зеленський анонсував міжнародні події, результатом яких стануть додаткові поставки зброї в Україну. Очікується, що після накопичення певної кількості необхідного озброєння ЗСУ підуть у великий контрнаступ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 335 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]