Пт, 2024-04-26, 01:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:58
Страхова компанія: як зробити вірний вибір?
Інші останні Новини України

Вибір страхової компанії – складна та дуже відповідальна справа. Купуючи страховку, ви сподіваєтесь на швидке та без зайвих зусиль отримання страхової виплати, якщо раптом настане належний для цього випадок. Тому кожну страхову компанію, перш ніж підписувати з нею договір, треба оцінювати за багатьма параметрами. Якими саме?

Параметри вибору страхової компанії

1. Чесність, стабільність, надійність. По-перше, фірма повинна бути чесною, стабільною та надійною, а також поводись лояльно до клієнтів. Для цього треба оцінити досвід її роботи на ринку за 2-3 останні роки (інформація є в Інтернеті). Треба дивитися, який приріст клієнтів, об’єм платежів та виплат, чи є підтримка іноземного інвестора.

2. Професійний рівень персоналу. Зателефонуйте в компанію та зверніть увагу, наскільки часто та вдало у відповідь на ваші запитання використовується професійна термінологія, як добре спеціаліст може розповісти простими словами про страхові продукти та тонкощі, пов’язані з ними.

3. Оперативність процесу виплати відшкодувань. Треба складати уяву про цей факт не лише зі слів менеджера, а, перш за все, за переліком необхідних страхових документів.

4. Ціна. Послуги, суттєво нижчі за ринкові, повинні викликати сумніви.

5. Відкритість компанії. Надання інформації про себе, свій фінансовий стан, наявність веб-сайту.

Оцінка фінансових показників страхової компанії

Далеко не завжди страхова Компанія оприлюднює доступ до своїх фінансових звітів. Загальнодоступні фінансові дані, які завжди регулярно публікуються страховиками в Інтернеті, все ж допоможуть зробити вам необхідні висновки. Перше, що повинно вас цікавити – рівень виплат, або співвідношення платежів, які отримані від клієнтів, та коштів, виплачених компанією.

Якщо є наміри придбати страховку, треба уважно ознайомитися з договором страхування. Це документ великий по об’єму, і чим зрозуміліше він написаний, тим більше можливостей уникнути непорозумінь при його дії. Уважно читайте права та обов’язки клієнта. Зазвичай складаються вони на основі Правил страхування, які зареєстровані в Держфінпослуг і мають бути завжди доступними для клієнта.

Політика страхової компанії щодо виплат страхових відшкодувань

При страхуванні від нещасного випадку, страхуванні у подорожах, помічайте, які ліміти покриття визначає компанія, які винятки зі страхових правил, а також у якому порядку будуть компенсуватися понесені витрати. Ви повинні усвідомлювати, що треба робити перш за все при настанні страхового випадку, які документи й куди надати, яким чином буде визначатися розмір збитку, а також знати про випадки, в яких вам можуть відмовити у виплаті. Також треба знати строки виплат та їх порядок.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 903 | Додав: admin | Теги: Страхова компанія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]