Чт, 2024-03-28, 15:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Стратегію розвитку Укрпошти перед приходом її нового керівника Кабмін затвердив
Інші останні Економічні новини

  Наказом міністра інфраструктури України затверджено стратегічний план розвитку УДППЗ "Укрпошта" до 2020 року, розроблений фахівцями експертної групи підприємства під керівництвом виконувача обов'язків його голови Ігоря Ткачука, напередодні приходу нового керівника Укрпошти Ігоря Смілянського, призначеного за підсумками конкурсного відбору.

"Затверджена стратегія визначає пріоритетні напрями реформування компанії, способи досягнення поставлених цілей, формує вимоги до розвитку інфраструктури підприємства, використання IT-систем, удосконалення виробничих процесів, а також містить пропозиції щодо регуляторної політики у сфері поштового зв'язку", – наведено в повідомленні прес-служби Укрпошти слова Ткачука.

За його словами, реалізація стратегічного плану розвитку дасть змогу підприємству послідовно і виважено рухатися до поставленої мети - забезпечити компанії сталий розвиток і зайняти провідні позиції на ринку поштових та фінансових послуг.

Стратегія передбачає вдосконалення системи управління компанією, що передбачає завершення корпоратизації підприємства, запровадження системи макрорегіонів, а також побудову вертикально інтегрованої моделі з виділенням окремих бізнес-одиниць за напрямами та подальшого переходу до дивізіональної структури управління.

У рамках розвитку IT-технологій заплановано автоматизацію всіх робочих місць, створення єдиної централізованої інтегрованої платформи управління підприємством та виробничими процесами, запровадження системи електронної комерції Marketplace, розробку власного мобільного додатка mWallet.

Стратегією також передбачено реформування фінансових послуг, оптимізацію логістичних і мережевих процесів, реформу кадрового потенціалу, вдосконалення системи організації продажів.

"Розвиток інфраструктури передбачає побудову та організацію роботи автоматизованих сортувальних центрів оброблення пошти, створення власних фулфілмент-центрів: логістичних складів, які включатимуть такі основні операції як приймання вантажу, зберігання, комплектація, пакування, доставка, сервіс. Крім того, передбачається оновлення та оптимізація автопарку, подальша реалізація програми енергоощадження тощо", - йдеться в повідомленні Укрпошти.

Нагадаємо, 20 квітня Кабінет міністрів призначив Смілянського, менеджера американського офісу KPMG, головою правління Укрпошти. Смілянський понад 17 років пропрацював у сфері стратегічного, управлінського та фінансового консалтингу, має досвід роботи в Україні та інших країнах світу. Отримав ступінь МВА в Georgetown University та ступінь Juris Doctor у George Washington University Law School.

8 червня Кабінет міністрів України погодив контракт з Смілянським. Мінінфраструктури 9 червня повідомило, що він зможе розпочати роботу на початку липня.

Укрпошта входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України та є національним оператором поштового зв'язку України. На сьогодні Укрпошта надає понад 50 видів послуг у майже 12 тис. відділень по усій Україні. Штат компанії налічує 76 тис. працівників, із них 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: новий керівник, Кабмін, стратегія розвитку Укрпошти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]