Пт, 2024-03-29, 09:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Сучасні технології спрощують роботу розвідників, радіють у ЦРУ
Інші останні Новини світу науки і технологій

Голова найбільшої спецслужби в світі - ЦРУ - Девід Петреус назвав нові технології, які поширюються серед простих громадян, такими, що мають величезний вплив на роботу розвідників.

Все більше особистих і побутових пристроїв підключаються до Інтернету: від телевізора до навігаційної системи автомобілів.

Якщо раніше шпигунам доводилося займатися небезпечним стеженням і намагатися поставити пристрої прослуховування у всіх місцях, де буває людина, яка зацікавила розвідку, то сьогодні ситуація кардинально змінилася.

З появою "розумних будинків", геоприв'язаних даних (з фото в соціальних мережах, смартфонів, навігаторів тощо) ЦРУ в режимі реального часу може отримувати безліч корисних даних: від місця розташування людини, до таємної зйомки через камеру мобільного або ноутбука.

У майбутньому можливості розвідки в цій галузі ще більше зростуть, оскільки очікується велике поширення систем дистанційного управління та моніторингу, сенсорних мереж, чіпів радіочастотної ідентифікації, серверів даних, вбудованих у холодильники і навіть кухонні комбайни, тощо.

Вся ця електроніка має велику обчислювальну потужність і може виконувати потрібні розвідникам "побічні" завдання.

Великі надії Петреус пов'язує з хмарними сервісами, суперкомп'ютерами і квантовими комп'ютерами, які зможуть обробляти величезну кількість інформації, яку поширює сучасний "просунутий" користувач.

Петреус наголосив, що побутові пристрої "змінюють наші уявлення про таємницю особистої інформації і секретності".

Так, ЦРУ має багато юридичних обмежень стосовно шпигунства за іноземними, а надто ж американськими громадянами. Але збір даних на зразок геолокації та інтернет-статистики - це "сіра зона", де можна діяти вільно. Виробники обладнання збирають величезну кількість даних, і уряду дуже легко стежити за людьми через поширені пристрої на зразок телефону або PlayStation.

Раніше засновник ресурсу WikiLeaks Джуліан Ассанж назвав соціальну мережу Facebook "найбільшим в історії інструментом для шпигунства". Ассанж вважає, що Facebook автоматично збирає конфіденційні дані зареєстрованих на сайті користувачів, а пізніше ця інформація потрапляє до спецслужб США.

Компанію Microsoft також викрили в зборі даних про місцеперебування користувачів слідом за Apple і Google. Як зазначає видання, смартфони на базі мобільних ОС Microsoft, серед яких Windows Phone 7, в автоматичному режимі збирають інформацію про місце, де перебуває користувач.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1127 | Додав: adminA | Теги: Сучасні технології, роботу розвідників, цру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]