Вт, 2024-04-23, 20:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
Суд дав Тимошенко місяць на одужання і переніс розгляд справи
Інші останні Політичні новини

Київський районний суд Харкова до 21 травня відклав розгляд справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Таке рішення ухвалив суддя Київського районного суду Костянтин Садовський, повідомляє агентство УНІАН.

Він врахував клопотання адвокатів призупинити розгляд справи Тимошенко до її одужання.

Суд постановив "вважати неможливим" розгляд справи Тимошенко без її участі і призначив наступне засідання на 10 годину ранку 21 травня.

Як повідомлялося, державні обвинувачі у справі Тимошенко заявили 19 квітня під час попереднього розгляду справи, що екс-прем’єр обвинувачується за трьома пунктами: організація розкрадання бюджетних коштів і замах на розкрадання коштів з держбюджету на суму 25 млн гривень; ухилення корпорації ЄЕСУ від сплати податків на загальну суму 4 млн гривень; використання платіжної картки іноземної компанії, з рахунку якої Ю.Тимошенко використала майже 1 млн доларів на розрахунки у дорогих готелях і ресторанах, не сплативши податків з цієї суми.

27 квітня Тимошенко письмово звернулася до судді К.Садовського з проханням зупинити провадження у кримінальній справі до свого одужання.

За словами її адвоката Сергія Власенка, зважаючи на стан здоров’я, Тимошенко також просить суд не доставляти її на судові засідання.

Також 27 квітня медкомісія Міністерства охорони здоров’я, спеціально створена для вивчення стану здоров’я Ю.Тимошенко, оголосила, що не може дати висновок про можливість засудженої брати участь у судовому засіданні 28 квітня.

За словами голови комісії МОЗ – першого заступника міністра охорони здоров’я Раїси Моісеєнко, висновок було неможливо зробити через відмову засудженої провести її медичний огляд.

Комісія зустрічалася з Тимошенко у Качанівській колонії, але екс-прем’єр не дала згоди на її медичне обстеження.

За словами Моісеєнко, рішення про можливу доставку Ю.Тимошенко на судове засідання 28 квітня не входить до повноважень комісії МОЗ, а висновки комісії буде передано до пенітенціарної служби.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 984 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко місяць, Одужання, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]