Сб, 2024-04-20, 14:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:00
Суд під мітинг розбирає справу ЄЕСУ. Діагноз Тимошенко оприлюднили
Інші останні Політичні новини

В суботу, 28 квітня, в 10.00 Київський районний суд Харкова розпочав слухання по суті кримінальної справи по звинуваченню екс-прем'єра Юлії Тимошенко в злочинах у зв'язку з діяльністю корпорації "Єдині енергетичні системи України"(ЄЕСУ), передає "Інтерфакс-Україна".

В залі є присутні чотири захисники екс-прем'єра, а також чотири держобвинувачі. Місце підсудної вільне. Крім того, майже третина місць у залі порожня.

У першому ряду сидить народний депутат Арсеній Яценюк ("НУ-НС") і віце-спікер Микола Томенко.

Суд почав обговорювати можливість розгляду справи за відсутності Тимошенко, коли почувся грюкіт у двері.

Суддя Костянтин Садовський попросив з'ясувати, в чому річ. Після цього двері відчинили, до зали зайшли народні депутати і зайняли всі місця.

Парламентарі почали кричати, що перед ними не мали права зачиняти двері.

Суддя, не звертаючи увагу на шум і вигуки, продовжує оголошувати заяву Тимошенко про те, що вона не може бути присутньою в суді через стан здоров'я і просить зупинити провадження у справі до її одужання.

Біля будівлі суду зібралися прибічники і противники Тимошенко

На площі перед Апеляційним судом Харківської області незважаючи на судову заборону на проведення акцій, зібралися прибічники та противники екс-прем'єра.

За даними "Українських новин" біля будинку Апеляційного суду зібралося близько 1 тис прихильників Тимошенко і близько 1 тис її противників.

Противники Тимошенко зібралися перед входом до суду з державними прапорами, а також прапорами з перекресленим портретом екс-прем'єра та перекресленою символікою "Батьківщини".

На прапорах також зображено "Веселого Роджера" з косою навкруги голови і напис "Досить!".

Крім того, люди тримають плакати з написами "Красти у власного народу - ганьба", "Вона крала, вона – не Україна", "Ні - вуличним заворушенням".

По периметру площі і на прилеглих вулицях збираються прибічники Тимошенко.

Вони прийшли із прапорами "Батьківщини", "Фронту змін" і ВО "Свобода".

Багато людей вдягли футболки з написами "Юліє, не голодуй, ти потрібна Україні".

Противники Тимошенко встановили велику кількість акустичних колонок, розвернули їх у напрямку прихильників екс-прем'єра й на дуже великій гучності включили музику впереміш зі зверненнями проти Тимошенко.

Через це значна частина прихильників Тимошенко змістилася у бік скверу, розташованого на іншій стороні від будинку суду.

Охорона пропустила до зали суду пишучих журналістів, але не допустила фотографів і телеоператорів, посилаючись на відсутність дозволу судді на проведення зйомки.

Близько 8.30 судовий виконавець оголосив рішення суду про заборону проведення масових акцій, але люди продовжують збиратися, міліція кордоном відділяє прибічників від противників екс-прем'єра.

В акціях також беруть участь народні депутати і від "БЮТ-Батьківщини", і від Партії регіонів.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні у "справі ЄЕСУ" Юлія Тимошенко не була присутня через погане самопочуття. Але тоді під суд також приїхали її прихильники.

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у повному складі прибуде до Харкова в суботу, щоб підтримати свого лідера Юлію Тимошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 994 | Додав: nowyny | Теги: Суд, тимошенко, Справа ЄЕСУ, мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]