Пт, 2024-04-19, 07:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:05
Суд у Франції почав розглядати справу FEMEN, учасникам руху загрожує до 5 років ув'язнення
Інші останні Новини світу
Десята палата виправного суду Парижа розпочала сьогодні судовий розгляд у справі української феміністичної організації FEMEN.

Проти дев'ятох активісток руху висувається звинувачення в "заподіянні під час спільних дій збитків місцю релігійного культу". Всіх їх, включаючи і лідера руху Інну Шевченко, викликали до суду, передає ИТАР-ТАСС.

Йдеться про акцію, розпочату феміністками в кафедральному Соборі Паризької Богоматері 12 лютого цього року. Тоді, після зречення престолу Папи Римського Бенедикта XVI, активістки влаштували хуліганську витівку, чим глибоко обурили французьких вірних. Оголившись перед парафіянами і численними туристами, дівчата скандували "Папи Римського більше немає" і "Прощай, Бенедикте". Вони також пошкодили церковне начиння і новий дзвін собору, щойно доставленого до храму. Порушниці правопорядку також вигукували гасла на підтримку одностатевих шлюбів.

FEMEN має штаб-квартиру у Франції і провів у цій країні вже цілу низку акцій. Проте в даний час сам рух, за свідченням деяких близьких до нього осіб, переживає глибоку кризу як внаслідок внутрішніх чвар, так і з причини втрати авторитету у французьких феміністських організацій. Бельгійська філія руху вже заявила про саморозпуск, зазначає агентство.

Позивачем на нинішньому процесі виступає настоятель Собору Паризької Богоматері архієпископ Патрік Жакен. Він вимагає від FEMEN компенсації в 6 тис. євро за ремонт пошкодженого дзвону "Марсель", а також виплати одного символічного євро за завдану моральну шкоду.

За французькими законами, проте, за такого роду дії активісткам може загрожувати тюремний термін до п'яти років і штраф до 75 тис. євро.

І міністр внутрішніх справ Франції Манюель Вальс, і мер Парижа Бертран Деланое рішуче засудили витівку феміністок.

На процесі в паризькому Палаці Правосуддя вжито особливих заходів безпеки, оскільки не виключається, що активістки руху проведуть одну зі своїх провокаційних акцій прямо в залі суду. Сам розгляд керівництво FEMEN у своїй офіційній заяві вже охарактеризувало як "полювання на відьом у дусі католицької інквізиції".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: справу FEMEN, 5 років ув'язнення, Франції, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]