Пт, 2024-04-19, 01:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:44
Суд у Польщі виніс вирок у справі про побиття українських студентів
Інші останні Новини Європейського Союзу

Прокурор кваліфікував вчинок нападників як насилля на національному ґрунті.

Окружний суд в місті Ополе призначив позбавлення свободи двом чоловікам, яких звинувачено у побитті студентів з України. Про це повідомляє Польське радіо.

Інцидент стався влітку минулого року на території студентського містечка Опольського університету. Уночі перед одним із гуртожитків сиділи невеликі групи молодих поляків і студентів з України. У певний момент дійшло до обміну думками, а згодом бійки. У ході розслідування встановлено, що нападниками були поляки. Затримано двох чоловіків 22-річного Адама Б. та 25-річного Адама В. Прокурор кваліфікував їхній вчинок як насилля на національному ґрунті. Обвинувачені визнали себе винними.

У рамках угоди з прокурором, одному з нападників призначено рік обмеження свободи, у рамках чого він кожного місяця має виконати 20 годин суспільно-корисних робіт та заплатити 500 злотих штрафу. Другий із нападників протягом дев’яти місяців має пропрацювати 180 годин і заплатити штраф у розмірі 450 злотих.

Нагадаємо, в січні цього року в польському місті Жешув побили групу студентів із України. Нападників затримали, їм загрожує до 5 років ув'язнення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 669 | Додав: adminA | Теги: вирок, побиття українських студентів, Польща, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]