Пт, 2024-03-29, 06:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Суддя схвалив рішення про силовий привід Корбана до суду. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Дніпровський районний суд Києва в суботу, 26 грудня, вранці задовольнив клопотання прокурора Генеральної прокуратури України Олександра Голінченка про примусовий привід на судове засідання о 14.00 лідера партії УКРОП Геннадія Корбана, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На засіданні суддя Дніпровського райсуду Микола Чаус зазначив, що згідно з наданою прокурором довідкою стан здоров'я Корбана стабільно задовільний, дані про те, що у підозрюваного немає можливості брати участь у судовому засіданні за станом здоров'я, в цій довідці відсутні.

"Суд прийшов до висновку ... про надання дозволу на затримання підозрюваного з метою його (Корбана) приводу для участі в розгляді клопотання для зміни запобіжного заходу. Клопотання (прокурора - ред) задовольнити", - зачитав він рішення.

Під час зачитування рішення суду присутній на засіданні народний депутат, член політради партії УКРОП Андрій Денисенко підійшов до столу, за яким знаходилися адвокати підозрюваного, взяв предмет, схожий на пластикову пляшку, і кинув у бік судді. Денисенко звинуватив суддю у продажності, і заявив, що "суддя буде горіти в пеклі".

"Ми бачимо, що ви продажний суддя! Ви куплена людина. Ви зараз озвучуєте заздалегідь написане рішення!", - заявив Денисенко. Депутат наголосив: "Ви обслуговуєте Шокіна, і ви будете горіти в пеклі разом з Шокіним".

Після цього правоохоронці відгородили обуреного "укропівця" від судді, а суддя, у свою чергу, продовжив зачитувати рішення.

Пізніше прокурор зачитав Корбану рішення райсуду Києва про доставку на судове засідання по зміні запобіжного заходу, після чого підозрюваного в інвалідному візку вивезли з палати Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова в Києві, де напередодні він був прооперований.

Корбана вивезли в інвалідному візку у супроводі медичного працівника.

Адвокат Корбана заявила, що її підзахисний залишиться в стаціонарі до 10 днів

Адвокат лідера УКРОПу Геннадія Корбана Оксана Томчук, повідомила, що політик потребує стаціонарного лікування ще протягом 7-10 днів, передає прес-служба політсили.

"Станом на зараз мій підзахисний знаходиться безпосередньо на лікуванні під крапельницями. Є погіршення стану здоров'я, тому він буде знаходитися в стаціонарі, напевно, не менше, ніж 7-10 днів", - заявила Томчук.

При цьому адвокат зазначила, що прокурор подав клопотання про примусовий привід політика в суд, знаючи про справжній стан здоров'я Корбана.

Відзначимо, в той час як прокуратура клопоче про примусову доставку Корбана до суду, його адвокати - про відвід прокуратури.

Нагадаємо, силовики 25 грудня перевезли Корбана з Дніпропетровська до Києва для примусового проведення судово-медичної експертизи. У Генпрокуратурі заявили про сумніви в тому, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям.

У той же час увечері 25 грудня Корбану в Інституті ім. Амосова зробили операцію - подвійне стентування, і він залишається в медустанові.

Корбан був затриманий 31 жовтня. 4 листопада йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації), ч. 3 ст. 157 (перешкоджання діяльності виборчих комісій), ч. 5 ст. 191 (йдеться про присвоєння грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни"), ч. 2 ст. 289 і ст. 349 КК України (йдеться про захоплення в Дніпропетровську в якості заручників голови Держземагентства України та директора департаменту Дніпропетровської міської ради).

Корбану обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якого закінчується 31 грудня. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 707 | Додав: adminA | Теги: силовий привід Корбана, суддя, Рішення, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]