Сб, 2024-04-20, 02:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:38
Судно, ймовірно, з вантажем зброї для Сирії, пливе в бік Туреччини - уряд Кіпру
Інші останні Новини світу

Судно Німеччини, що перебуває в Середземному морі, на борту якого, ймовірно, знаходиться партія зброї, призначеної для Сирії, прямує до берегів Туреччини. Про це повідомив 16 квітня офіційний представник уряду Республіки Кіпр Стефанос Стефану, передає Інтерфакс.

За його словами, кіпрська влада уважно стежить за пересуваннями суховантажу, команда якого, однак, не виходила на зв'язок.

Судно "Атлантік крузер" з 13 квітня перебувало у безпосередній близькості від порту Фамагуста на території північного Кіпру, контрольованій турецько-кіпрською громадою.

Воно було зупинено в Східному Середземномор'ї після того, як судноплавна компанія "Редерай бокштігель" (Reederei Bockstiegel) дізналася про характер вантажу, який повинен був бути доставлений у п'ятницю, 13 квітня, в сирійський порт Тартус з Джибуті. У суботу, 14 квітня, міністр закордонних справ Кіпру Ерато Козаку-Маркулов заявила, що кіпрська влада не дозволить судну захід в порти острова.

Суховантаж був зафрахтований українською компанією White Wale Shipping, за документами якої на борту знаходиться насосне та інше обладнання.

Нагадаємо, 15 квітня у німецькому журналі Der Spiegel з'явилася інформація про те, що судно Atlantic Cruiser, взяте у фрахт одеситами, наближається до сирійського порту Тартус з вантажем зброї і боєприпасів з Ірану.

У МЗС України 15 квітня заявили, що перевіряють цю інформацію.

"Поки ми провели перевірку і можемо сказати, що міжнародна фрахтова компанія White Whale Shipping і український представник компанії Varamar є шанованими на ринку міжнародних фрахтових послуг і не потрапляли ні в які скандали з незаконним перевезенням зброї або інших вантажів", - сказав агентству Інтерфакс-Україна директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Виконавчий директор компанії "Варамар" (Varamar) Олександр Варваренко повідомив "5 каналу", що незаконного вантажу на борту судна не було, і його взагалі не затримували.

"Судно не заходило в Іран і жодних військових вантажів на борту не має. Більш того, судно не могло зайти в Іран, тому що жоден німецький судновласник не може увійти в цю країну", - уточнив він.

За словами Варваренко, "Atlantic Cruiser" віз до Сирії будівельні матеріали. Крім цього, на борту є небезпечний вантаж для гірничо-видобувної промисловості. Цей вантаж рухається до Туреччини та Чорногорії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 973 | Додав: adminA | Теги: Туреччини, судно, Уряд Кіпру, Сирії, вантажем зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]