Пт, 2024-03-29, 15:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:22
Суперечка навколо Ассанжа з Британією може затягнутися на роки
Інші останні Новини світу

Президент Еквадору Рафаель Корреа вважає, що суперечка навколо засновника скандального сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа може затягнутися на місяці й роки, якщо Великобританія не дозволить йому безперешкодно відбути в латиноамериканську країну, передає РИА "Новости".

Президент Еквадору також закликав Великобританію і Швецію дати гарантії того, що Ассанж не буде виданий ніякій третій країні.

У свою чергу, джерело в еквадорському посольстві в Лондоні повідомляє, що влада Еквадору не розглядає і не буде розглядати можливість таємного вивозу засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа за межі Великобританії.

За словами джерела, Еквадор "хоче вести чесну гру". "Ми ніколи не зробимо спроби вивезти Ассанжа за допомогою дипломатичної пошти або надання йому спеціального паспорта", - зазначив він.

Джерело The Guardian також назвав можливість вивезення Ассанжа з Лондона "сміхотворною" і додав, що отримавши притулок, засновник WikiLeaks зможе перебувати в еквадорському посольстві "стільки, скільки буде потрібно". "Може бути, протягом восьми років, а може бути - протягом двох століть", - заявив він.

Раніше президент Еквадору Рафаель Корреа, що дипломатична криза у відносинах з Великобританією може закінчитися негайно, як тільки британська сторона надасть засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу безпечний виїзд.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 989 | Додав: nowyny | Теги: Британія, Ассанж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]