Сб, 2024-04-20, 12:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:59
Суркіси подали позов проти Порошенка в Лондонський арбітраж. 1+1, ПриватБанк і шантаж - ЗМІ
Інші останні Економічні новини

1+1, ПриватБанк і шантаж. Суркіси подали позов проти Порошенка в Лондонський арбітраж — ЗМІ

Ігор і Григорій Суркіси подали позов проти екс-президента Петра Порошенка в Лондонський арбітраж через те, що він передумав купувати у них майже 25% телеканалу 1+1 за $140 млн.

Про це пише ZN.UA з посиланням на джерела.

Ігорю Суркісу належить 24,6% телеканалу. Видання зазначає, що він володіє акціями каналу разом з братом. Ходять чутки, що 8% цієї частки належить давньому бізнес-партнеру Суркісів - Віктору Медведчуку.

За інформацією ZN.UA, в 2015 році Петро Порошенко запропонував Суркісам купити у них 25% телеканалу 1+1, і вони погодилися, тому що втомилися бути «партнерами-заручниками» Ігоря Коломойського, потребували грошей і не хотіли відмовляти президенту.

Порошенко і Суркіси домовилися про продаж з розстрочкою на вісім років і уклали контракт про купівлю-продаж, але потім Порошенко передумав. Право, що регулює цей договір, - англійське, тому Суркіси звернулися до Лондонського арбітражу.

За інформацією ZN.UA, на сьогоднішній день позов поданий, зареєстрований і прийнятий судом у відповідності з усіма процедурами. Протягом чотирьох наступних місяців сторони повинні передати суду весь пакет документів, доказів і вимог, після чого орієнтовно в травні 2020-го відбудеться перше засідання. Ігор Суркіс відмовився коментувати цю інформацію, посилаючись на рекомендації своїх юристів.

У статті йдеться про те, що вже в лютому-березні 2016-го Суркісам стало зрозуміло, що Порошенко нічого купувати не має наміру.

«Але після націоналізації Приватбанку в грудні 2016-го переговори поновилися. Тільки тепер уже Петро Олексійович хотів купити у Суркісів 25% "Плюсів" не за свої, а за їхні гроші», - пише видання.

Коломойський піднімає нову хвилю. За півтора місяця у справах ПриватБанку подано 285 судових позовів

ZN.UA нагадує, що в процесі націоналізації ПриватБанку Нацбанк перевів в його капітал ряд зобов'язань (пасивів) банку перед особами, пов'язаними з колишніми власниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Сім'я Суркісів втратила більше 248,6 млн доларів і 574 тис. євро в кіпрському філії банку як юридичні особи і ще 1,04 мільярда гривень в Україні - вже як фізособи. За словами джерела ZN.UA, Порошенко хотів отримати частку Суркісів в 1+1, а натомість повернути їм втрачені в ході націоналізації ПриватБанку гроші з уже державного банку. Нібито пропозицію озвучував соратник президента Олександр Грановський. Переговори були задокументовані. За інформацією ZN.UA, вони будуть пред'явлені Лондонському арбітражу як пояснення причини зриву угоди з Порошенком.

Видання зазначає, що Грановський зараз живе в Ізраїлі, оскільки в Україні він фігурує в ряді справ. Крім того, за інформацією ZN.UA, юрист Суркісів, який веде справу в Лондонському арбітражі, - близький друг Грановського. Видання не виключає, що Грановський більше не підтримує Порошенка.

У статті наголошується, що самим фактом подачі позову до Порошенка Суркіси істотно підіграють Коломойському з Боголюбовим, хоча, за словами співрозмовника видання, вони переслідують виключно власний інтерес.

Нагадаємо, співвласник 1+1 і один з колишніх власників ПриватБанку Ігор Коломойський раніше неодноразово звинувачував Порошенка в намірі отримати контроль над 1+1 .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, шантаж, Лондонський арбітраж. 1+1, Суркіси, позов, Приватбанк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]