Сб, 2024-04-20, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:11
Сварки в Кабміні Порошенко не прокоментував, але анонсував "кілька ефективних дій"
Інші останні Офіційні новини

  Президент Петро Порошенко відмовився коментувати екстрене засідання уряду, яке відбулося минулого четверга 4 лютого.

Про це він сказав журналістам, вийшовши з наради детективів Національного антикорупційного бюро України, передає "Українська правда".

На репліку журналіста про те, що виникає відчуття, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк "переграв" президента, Порошенко відповів:

"Коли йдеться про долю країни, то немає місця іграм, необхідні ефективні дії. Найближчим часом ви побачите кілька ефективних дій".

Питання про депутата від БПП Ігоря Кононенка й розслідування НАБУ щодо нього президент залишив без відповіді.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив 3 лютого, що йде з посади. Причина - конфлікт із заступником глави фракції БПП Ігорем Кононенком, якого журналісти називають "уповноваженим" або "гаманцем" голови держави. Наступного дня відбулося екстрене засідання Кабміну, на якому чотири міністри відкликали свої заяви про відставку. Однак Абромавичус заявив, що не збирається переглядати своє рішення про вихід з Кабміну.

Увечері 4 лютого Кабмін зібрався на позачергову нараду. На нараді чотири міністри заявили, що готові відкликати заяви про відставку. Міністр аграрної політики й продовольства України Олексій Павленко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, а також керівник МОЗ Олександр Квіташвілі заявили про те, що відкликають свої заяви про відставку. При цьому Абромавичус відкликати свою заяву відмовився.

Перед цим чинний прем'єр Арсеній Яценюк, а також президент Петро Порошенко та спікер парламенту Володимир Гройсман зустрілися з послами країн - учасниць G7, які закликали їх не допустити "молдовського варіанту", зберегти єдність і дієздатність влади, а також не звертати з курсу реформ.

Гостра урядова криза викликана бажанням усіх партій, що входять до владної парламентської коаліції "Європейська Україна" (окрім прем'єрського "Народного фронту"), поновити персональний склад Кабінету міністрів.

Як заявляє голова фракції Блоку Петра Порошенка, народний депутат Юрій Луценко, існує два шляхи виходу з ситуації, що склалася: повна зміна складу уряду після проведення дострокових виборів до Верховної Ради (в інтересах "Самопомочі", "Батьківщини" і Радикальної партії) й часткове "переформатування" уряду в "точковому" порядку (підтримується БПП).

Найбільше в перевиборах не зацікавлений "Народний фронт", який вже назвав їхнє можливе проведення таким, що гратиме "на руку Кремлю". За оцінками соціологів, рейтинг довіри виборців до "НФ" може перешкодити партії Яценюка подолати 5%-й бар'єр, необхідний для проходження в парламент.

До того ж в останніх місцевих виборах партія участі не брала, натомість підтримала кандидатури від БПП.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 716 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, кілька ефективних дій, Порошенко, анонс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]