Чт, 2024-04-18, 02:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:33
Світ зустрів Новий рік барвистими шоу. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

Традиційним салютом зустрічали Новий рік всі мегаполіси світу - цього року найбільш вражаючими були шоу в Лондоні, який зустрічає рік Олімпіади, в Ріо-де-Жанейро, де свято на пляжі Копакобана зібрало близько 2 млн осіб, Берліні, де перед багатотисячним натовпом вічні Scorpions заспівали свій "Вітер змін", передає NEWSru.com.

Сідней

Австралійський Сідней одним з перших зустрів новий, 2012-й, рік традиційним шоу феєрверків в гавані міста. Щороку влада міста обіцяє зробити шоу красивішим, ніж минулого разу, і щоб відповідати обіцянці на цей раз на підготовку шоу було витрачено 15 місяців.

На початок церемонії - 9 вечора за місцевим часом - на набережні міста подивитися на грандіозне шоу зібралися близько 1,5 млн осіб, причому деякі почали займати місця ще напередодні.

У нинішньому році шоу відкрив залп салютів з моста Сіднея, що освітив всю гавань міста, повідомляє Sydney Morning Herald. На шоу в нинішньому році витратили 9 тонн вибухівки.

Передувала світловому шоу традиційна церемонія обкурювання, якою місцеві аборигени задобрюють добрих духів і відганяють злих.

Шоу називалося "Час мріяти", що покликане відобразити надії більшості присутніх на те, що проблеми, викликані кризою, залишаться в минулому році.

Новорічний феєрверк обійшовся місцевій владі в 6,3 млн доларів, що в перерахунку на кожного присутнього склало близько 4 доларів. Прибуток від святкового шоу склав 156 млн доларів.

У сусідній Новій Зеландії більшість урочистостей довелося скасувати через дощі, що зіпсували новий рік в північній частині країни. У столиці Окленді, втім, теж пройшло шоу феєрверків, нехай і набагато менш масштабне, ніж в Сіднеї.

Лондон

Знаменита вежа Біг Бен в британській столиці перетворилася в перші хвилини нового року в майданчик для запуску феєрверків під час грандіозного піротехнічного шоу, присвяченого темі Олімпіади, що пройде тут влітку . За святковим салютом спостерігали близько 250 тисяч осіб, присутніх в центрі Лондона, щоб зустріти прихід 2012 року.

Піротехнічне шоу почалося відразу після того, як годинник на Біг Бені почали відбивати північ. З кожним ударом годинника з башти в різні боки летіли потоки вогненних іскор феєрверку. Іншою платформою для запуску зарядів піротехніки стало гігантське колесо огляду London Eye, встановлене на набережній Саутбенк.

Берлін

В центрі Берліна біля Бранденбургських воріт в цю ніч сотні тисяч учасників найбільшого в світі святкового шоу просто неба разом з легендарною рок-групою Scorpions виконали баладу "Wind Of Change". Між символами Берліна - Бранденбургськими воротами і Колонною перемоги - на площі близько 80 тис кв. км. зібралися більше мільйона гостей з різних куточків світу. Апогеєм свята став барвистий святковий феєрверк, який рівно опівночі тисячами різнокольорових ракет і мерехтливих вогнів осяяв небо над Берліном. На широкоформатних телеекранах в центрі міста велася трансляція концертів світових зірок і репортажі про святкування Нового року в різних частинах планети.

Ріо-де-Жанейро

Барвистим суперфеєрверком зустрів Новий рік Ріо-де-Жанейро. Подивитися піротехнічне шоу на набережній зібралися 2 млн осіб. Новорічний салют за допомогою спеціальної комп'ютерної програми проводився з 11 плавучих платформ, поставлених на якорі в океані навпроти набережної Копакабана. За 16 хвилин у прямому розумінні в повітря злетіли 24 тонни горючих речовин.

30 тис туристів спостерігали за феєрверком з боку відкритого океану, куди в новорічну ніч вийшли 12 круїзних лайнерів, а також велика кількість моторних і парусних яхт з любителями поглянути на свято в незвичайному ракурсі.

Париж

Більше ніж 300 тисяч осіб зустріли Новий рік на Елісейських полях - головному місці святкових гулянь у Франції. Ще понад 60 тисяч жителів і гостей столиці зібралися біля підніжжя Ейфелевої вежі. Такі дані оприлюднила сьогодні паризька Префектура поліції.

Влада міста не організовувала з нагоди свята спеціальної розважальної програми - єдиною мірою організаційного порядку було перекриття вулиці для руху автомобілів незадовго до півночі.

З настанням Нового року святкуючі з'їхалися до Парижа зі всіх кінців світу, почали відкривати заздалегідь принесені пляшки шампанського - продаж спиртного в основному районі скупчення людей була строго заборонена. Не дозволялося використовувати і будь-яку піротехніку.

Іншим місцем масового паломництва туристів і жителів міста стало Марсове поле, прилегле до Ейфелевої башти, а також площа Трокадеро, з якою на знамениту визначну пам'ятку відкривається панорамний вигляд. Опівночі тут зібралися більше ніж 60 тис людей за даними поліції, які споглядали барвисте світлове шоу. Прикрашена безліччю лампочок, що переливаються, Ейфелева вежа стала своєрідною гігантською новорічною ялинкою над нічним містом.

Москва

В центрі Москви зустріти Новий рік зібралися, за офіційною оцінкою ГУ МВС, близько 75 тисяч людей. До Манежної площі були стягнуті посилені наряди поліції, активно велася перевірка документів. На Червону площу народ пускали партіями через металошукачі.

На Червону площу прийшли майже 120 тисяч осіб. Щоб туди потрапити, треба було пройти чотири лінії контролю, включаючи металодетектори. А відразу після салюту Червону площу закрили на прибирання.

На Філіппінах намагалися відлякувати злих духів феєрверками: постраждали 472 людини.

У Індії в новорічну ніч через отруєний алкоголь позбулися життя 17 осіб.

У Едінбурзі пройшов традиційний новорічний заплив.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1181 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]