Вт, 2024-04-23, 08:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:54
"Свобода" сьогодні відзначить день народження Бандери маршами у кількох містах
Інші останні Політичні новини
З нагоди 104-ї річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери ВО "Свобода" готується провести в українських містах ходу з факелами та автопробіг.
Відповідно до інформації на офіційному сайті "Свободи", в Києві ходу з факелами розпочнуть о 18.00 біля пам’ятника Шевченку, а у Львові – о 17.00 біля будівлі обласної ради.

Крім того, аналогічні заходи заплановані у Полтаві, Кіровограді, Тернополі, Мелітополі, Рівному. Під час ходи в Полтаві розгорнуть найбільший на Лівобережній Україні прапор Української Повстанської армії.

На вулицях Запоріжжя "Свобода" влаштовує автопробіг, а в Луганську проведе історичну гру-квест "Старий Луганськ" під гаслом "Пам'ятаймо минуле! Шануймо героїв!"

Степан Бандера народився 1 січня 1909 в селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області в сім'ї греко-католицького священика. З 1940 року очолив Організацію українських націоналістів.

15 жовтня 1959 у Мюнхені агент КДБ Богдан Сташинський пострілом зі спеціального пістолета (стріляв ампулами з ціанистим калієм) вбив Степана Бандеру. Він похований на кладовищі у Мюнхені.
Джерело: 
Інтерфакс-Україна

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: народження Бандери, кількох містах, свобода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]