Чт, 2024-03-28, 12:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:22
Темношкірого священника із США Папа Римський призначив кардиналом
Інші останні Новини Європейського Союзу

Папа Римський призначив кардиналом темношкірого священника із США

Вілтон Грегорі відомий в США своєю підтримкою жертв сексуального насилля

Папа Римський Франциск призначив 13 нових кардиналів, одним з яких став афроамериканець.

Відзначається, що 72-річний Уілтон Грегорі (Wilton Gregory), відомий своєю підтримкою жертв сексуального насилля, - не перший чорношкірий кардинал в Ватикані, однак раніше цей титул отримували лише священики з Африки.

Він був призначений архієпископом Римсько-католицької церкви Вашингтону, в окрузі Колумбія, у травні 2019 року. Тоді він також став першим афроамериканським лідером католицької громади цього округу. До того Вілтон Грегорі служив архієпископом в Атланті.

Тепер він змінить на посаді кардинала Дональда Вюрла, який очолював архиєпархію протягом 12 років. У 2018-му Вюрл подав у відставку після скандалу з покриванням священників-педофілів.

Також Вілтон Грегорі тричі був головою Конференції Єпископів США. Як зазначається, рішення про обрання його кардиналом Папа Франциск ухвалив ще минулого року. Наразі архієпископу Грегорі 72. Він та інші нові кардинали віком до 80 років приєднаються до колег-кардиналів, які мають право обрати наступного понтифіка в таємному конклаві.

Між іншим, раніше Папа Римський висловився на підтримку легалізації одностатевих союзів. Франциск підтримував легальне визнання одностатевих союзів як альтернативу гей-шлюбів ще у часи свого архієпископства у Буенос-Айресі, але з моменту обрання папою в 2013 році до цих пір він не робив однозначних публічних заяв на цю тему.

Нагадаємо, Папа Римський закликав негайно розпочати боротьбу з кліматичною кризою.

Також Папа Римський отримав у подарунок японський «папамобіль» на водневому паливі.

Як повідомлялося 20 жовтня, у Ватикані Папа Римський вперше був у масці під час публічного заходу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 573 | Додав: adminA | Теги: Папа Римський, темношкірий священник із США, Кардинал | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]