Пн, 2024-04-29, 09:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:14
Терміново реформувати Радбез ООН закликав Ердоган
Інші останні Політичні новини

Він назвав існуючий порядок нестійким.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про необхідність терміново провести "інклюзивну і всеосяжну" реформу Ради Безпеки ООН.

Він виступив з промовою на вечері з іноземними послами і дипломатами в Анкарі, пише Anadolu. Турецький президент заявив, що порядок, що обмежує долю людства п'ятьма країнами, не є стійким.

"Нинішній порядок, який укладає долю людства в пастку між губами 5 країн, не є стійким. Вкрай необхідно, щоб РБ ООН був реформований з інклюзивним і всеосяжним розумінням", - заявив він.

Говорячи про війну в Україні, Ердоган висловив упевненість в можливості "збереження справедливого миру, який дозволить обом сторонам отримати почесний вихід і виведе наш регіон з виру, в який він був втягнутий".

росія в ООН

Як відомо, Франція, США, Китай, Великобританія і росія мають право вето в ООН. Наприклад, росія ветувала резолюцію із закликом вивести свої війська з України.

Минулої осені Сполучені Штати Америки виступили за реформу Радбезу ООН через російську агресію. У Туреччині тоді підтримали скасування права вето в системі Ради.

Україна неодноразово закликала виключити росію зі складу постійних членів Радбезу, однак безрезультатно. Більш того, з 1 квітня цього року росія головує в Радбезі ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 440 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]