Пт, 2024-03-29, 07:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Терористи 87 разів за добу відкривали вогонь по позиціях сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні АТО російсько-терористичні угруповання продовжують обстріли українських позицій з озброєння, що заборонене Мінськими домовленостями. Вже традиційно, бойовики активізуються ближче до вечора, повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Так вчора, 11 серпня, з 18 години і до опівночі, поблизу Донецька під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилися наші позиції в Новгородському, двічі в Пісках та Авдіївці. А близько 21 години найманці вели вогонь з артилерії калібру 152 міліметри по Красногорівці.

Крім того, вкотре, цинічно порушивши угоди, о 23.45 злочинці застосували реактивні системи залпового вогню в районі Красногорівки.

Поблизу Маріуполя, з 19 години ворог зі 120-міліметрових мінометів та артилерії 152 калібру бив по Старогнатівці і Чермалику.

Близько 20 години бойовики двічі з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї обстріляли сили АТО в Кримському, що на Луганщині. А з 23 години, також зі 120-міліметрових мінометів, вели вогонь по селищу Зайцеве на Артемівському напрямку.

Загалом упродовж вчорашньої доби, 11 серпня, бандформування 87 разів порушили режим припинення вогню. 12 разів найманці застосували артилерію, 21 – міномети, 5 – реактивні системи залпового вогню БМ-12 "Град", 65 разів обстрілювали наші позиції з гранатометів і стрілецької зброї.

Після опівночі, 12 серпня, вогнева активність противника продовжилась в основному на Донеччині. Тут, близько 1-ї ночі, ворог вів вогонь з БМ-12 "Град" по Водяному, Опитному, Пісках та Новоселівці.

За даними штабу, протягом вчорашніх доби, ворог 95 раз порушив режим припинення вогню. 25 раз бойовики застосовували артилерію, 24 - міномети, тричі - реактивні системи залпового вогню, 48 разів - гранатомети і стрілецьку зброю. Найбільш гаряче, вже традиційно, було в районі Донецька.

Бойовики застосовують всю зброю, яка у них є – ІС

Бойовики протягом останньої доби застосовували всі види озброєння, які у них є на першій лінії, включаючи реактивну артилерію. Про це свідчать оперативні дані "Інформаційного спротиву", опубліковані Дмитром Тымчуком.

В ІС повідомляють, що "продовжується ескалація конфлікту на Донбасі, викликана різкою активізацією російсько-терористичних військ під приводом "нанесення превентивних ударів" з метою зриву міфічного "наступу українських військ" напередодні Дня Незалежності".

"Відразу на декількох ділянках лінії фронту, як у Донецькій, так і в Луганській областях, терористи використовують практично все озброєння, наявне на першій лінії – різні види бронетехніки і артилерії, включаючи реактивну", - написав Тимчук.

За даними ІС бойовики стріляли:

- в районі н. п. Новомихайлівка, Степове і Березове з 120-мм мінометів і 122-мм артилерії;

- в районі Красногорівки, Лозового, Пісків, Опитного, Авдіївки з 82-мм і 120-мм мінометів, автоматичних гранатометів АГС-17, зенітних установок ЗУ-23-2, 122-мм і 152-мм артилерії;

- в районі Попасної і Новозванівки з 120-мм і 82-мм мінометів;

- в районі Кримського, Щастя, Станиці Луганської, Старогнатоівки, Новоласпа із АГС-17;

- в районі Богданівки (приморський напрямок) бойовики випустили близько 40 "касет" 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град".

Крім того, бойовики стягують додаткову важку артилерію під Старогнатівку.

"Бойовики перекинули до ділянки в районі Старогнатівки і Новоласпи додаткові артпідрозділи: 2 вогневих підрозділів 152-мм артилерії (за нашими попередніми даними, одне з них - ГСАБтр зі складу окремої артбригади "Кальміус" і батарея 152-мм гармат "Мста-Б" 1-й ОМСБр "армії ДНР"). 122-мм артилерійський 5-й ОМСБр "армії ДНР" з боку Тельманове (батарея гармат Д-30) поки тільки займає позиції, частково - їх дообладнує", - повідомили в ІС.

Також зафіксовано виступ з боку Старобешевого дивізіону РСЗВ БМ-21 "Град" (6 установок).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, Вогонь, 87 раз, доб, терористи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]