Сб, 2024-04-20, 13:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:20
Терористи провокують українських військових і чекають підмоги
Інші останні Новини України

Бойовики на Сході України порушують режим перемир'я та готуються до перекидання із таборів в Росії нових людей та озброєнь. Про це розповів речник Інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на брифінгу, пише "Українська правда".

"Керівництво бойовиків декларує відсутність намірів скласти зброю та прагне перекласти на українську сторону відповідальність за зрив перемир'я, зокрема шляхом організації диверсій", - розповів він.

Він також повідомив, що терористи намагаються поновити людські резерви, примусово залучаючи місцевих людей та громадян Росії.

"Найближчим часом з таборів підготовки бойовиків на території Росії планується здійснити прорив на територію України російських найманців", - заявив Чеповий.

Вони, за словами речника РНБО, мають забезпечити бойовиків новими людськими ресурсами та зброєю.

Вербують найманців у Росії за допомогою соцмереж.

"У російському сегменті соцмереж здійснюється пошук добровольців для відправки на схід України", - розповів Чеповий.

"Всі бойовики, терористи і диверсанти, які порушують режим припинення вогню, отримають жорстку та адекватну відповідь", – додав він.

Тим часом бойовики, з метою дискредитації українських військових, обстріляли в Краматорську дитсадок.

"Враховуючи, що рівень опору місцевого населення постійно зростає, терористи вдаються до дискредитації українських військових. Так, у Краматорську з міномета пошкоджено дитячий садок №68. На щастя, дітей у дитсадку на той момент не було", - сказав Чеповий.

За його словами, в Донецькому регіоні поступово відновлюється водопостачання, а також трансляція українських телеканалів.

Сили АТО будують блокпости, здійснюють контрдиверсійну діяльність

Сили АТО встановлюють додаткові блокпости і здійснюють контрдиверсійні діяльність, щоб забезпечити виведення мирного населення із зони бойових дій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прес-офіцер АТО Владислав Селезньов під час прес-конференції в Києві.

"Що стосується переміщення мирних жителів зі східних регіонів, які перебувають під контролем бойовиків, то ця робота організовується на міжвідомчому рівні", - сказав він.

За словами Селезньова, сили АТО забезпечують безпеку тих людей, які вирішили перебиратися в безпечні райони.

"Сили АТО забезпечують безпеку за допомогою встановлених додаткових блокпостів українських військовослужбовців і за допомогою проведення контрдиверсійних дій", - запевнив прес-офіцер.

Нагадаємо, 20 червня президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення бойових дій на сході України. Перемир'я в зоні АТО почалося о 22.00 20 червня і триватиме до 10.00 27 червня.

Також Порошенко представив мирний план, який складається з 15 кроків і передбачає гарантії безпеки для всіх учасників переговорів, звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто склав зброю і не здійснив тяжких злочинів, а також звільнення заручників.

Передбачається виведення незаконних збройних формувань, створення гарантованого коридору для виходу російських і українських найманців, роззброєння. Планується створення в структурі МВС підрозділи для здійснення спільного патрулювання.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: підмоги, терористи провокують українських ві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]