Пт, 2024-03-29, 00:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:34
The Times - названо прізвища трьох росіян, які підбурювали путіна до вторгнення в Україну
Інші останні Іноземна преса про Україну

  шойгу був лише "хитким виконавцем" серед високопосадовців.

Вторгнення ініціював саме силовий блок

Секретар ради безпеки росії микола патрушев і директор фсб олександр бортніков переконали російського президента володимира путіна в необхідності вторгнення в Україну.

Крім бортнікова і патрушева на рішення путіна про початок війни вплинув і мільярдер юрій ковальчук, пише The Times з посиланням на джерело в російському уряді.

Разом з тим глава міноборони рф сергій шойгу був всього лише "хитким виконавцем" серед високопоставлених чиновників.

Вторгнення ініціював саме силовий блок. Водночас велика частина російських еліт начебто не була проінформована про плани почати повномасштабну війну, сприймаючи слова путіна як "блеф".

Війна в Україні

росія зважилася на широкомасштабне вторгнення в Україну вранці 24 лютого, почавши з бомбардувань Києва, Харкова, Львова та інших великих міст.

російські танки буквально прорвали український кордон в районі Білорусі. Багато міст потрапили під тимчасову окупацію, в тому числі частина Київської області.

У нічному зверненні, яке передувало військовій інтервенції, путін назвав війну "спецоперацією"  з денацифікації" і "демілітаризації" України.

Вже навесні розгромлені російські угруповання змушені були залишити Київську, Сумську та Чернігівську області, а у вересні - в ході контрнаступу ЗСУ - росіяни втекли з Харківської області.

Західні ЗМІ писали, що путін хотів взяти Київ за два дні, потім - за кілька місяців, але росія недооцінила ЗСУ.

На звільнених територіях правоохоронці фіксують факти вчинення росією військових злочинів: тортури цивільних, жорстокі вбивства місцевих мешканців, у тому числі дітей; досі знаходять масові поховання.

Наразі активні бої точаться на Херсонському, Луганському та Донецькому напрямках. Є ризик повторного наступу зс рф з білорусі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 458 | Додав: adminA | Теги: The Times, ініціатори війни, прізвища трьох росіян | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]