Сб, 2024-04-20, 03:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:50
Тігіпко: дві ЗВТ - добре, а ось Асоціація з ЄС і Митний союз несумісні
Інші останні Політичні новини

Угода про асоціацію з Євросоюзом і Митний союз - це два режими, які не можуть існувати одночасно на відміну від угод України про ЗВТ з СНД і з ЄС, оскільки вони базуються на стандартах СОТ, повідомляє "Корреспондент".

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко під час конференції Inside Ukraine в Лондоні.

В прес-службі політика повідомили, що він також зазначив, що уряд України зараз зосереджений на трьох основних напрямках для зміцнення економіки: стабілізації банківської системи, збалансуванні державного бюджету та створенні сприятливого інвестиційного клімату із залученням до пошуку рішень представників бізнесу.

"Зараз дефіцит держбюджету зменшено до 3,5% з 15%. Нам вдалося досить швидко стабілізувати банківську систему, двічі було проведено стрес-тести. Влада відкрита до співпраці з бізнесом. Я думаю, ми зможемо підготувати все, щоб 19 грудня було підписано угоду про асоціацію", - зазначив Тігіпко.

За його словами, Україна хотіла б парафувати цю угоду під час саміту в Києві 19 грудня.

Чиновник також зазначив, що підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом дасть більшу користь Україні в середньостроковій перспективі, ніж вступ у Митний союз.

Нагадаємо, що ще 18 жовтня віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прокоментував можливість приєднання України до Митного союзу на тлі різкої критики вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко з боку Євросоюзу і можливого перенесення підписання угоди про ЗВТ з ЄС.

Так, відповідаючи на запитання, яка ймовірність того, що Україна переорієнтовується з європейського курсу на членство в Митному союзі, Тігіпко сказав, що якщо від ЄС прозвучать абсолютно чіткі сигнали "ні", то ймовірність переорієнтації на Митний союз досить велика.

Як повідомлялося, керівники урядів країн СНД, у тому числі і Азаров, у жовтні в Санкт-Петербурзі підписали Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Згоди щодо цього документа було досягнуто раніше того ж дня на зустрічі глав урядів СНД.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній термін підписання угоди про асоціацію та створення Зони вільної торгівлі, намічене на грудень, якщо європейські лідери виявляться до цього не готові у зв'язку зі справою Тимошенко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1120 | Додав: adminA | Теги: митний союз, Євросоюз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]