Вт, 2024-04-23, 17:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Тігіпко: ЗВТ з СНД не заважає переговорам про асоціацію та ЗВТ з ЄС
Інші останні Політичні новини

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що ратифікація Угоди про зону вільної торгівлі з країнами СНД є важливим стимулом для розвитку української економіки, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу політика.

Про це він заявив на прес-конференції в Дніпропетровській облдержадміністрації.

"Країни СНД - основний наш ринок збуту, майже 40% українського експорту йде на ці ринки. На другому місці країни Євросоюзу. Я вважаю ухвалення рішення про створення зони вільної торгівлі з країнами СНД надзвичайно важливим", - заявив Тігіпко, додавши, що ця угода не суперечить продовженню переговорів про асоціацію та ЗВТ з Євросоюзом.

Віце-прем'єр підкреслив, що принципи роботи в зоні вільної торгівлі з країнами СНД засновані на правилах Світової організації торгівлі.

Це дозволяє активно просувати українські товари на ринки країн Співдружності.

"Дуже важливо, що ця угода не передбачає ніяких нових торгових обмежень, більше того, через 6 місяців ми можемо почати переговори про скасування тих обмежень, які були впроваджені раніше", - зазначив Тігіпко.

Він підкреслив, що збільшення обсягів зовнішньої торгівлі дозволить динамічно нарощувати ВВП і продовжити збільшення соціальних стандартів - піднімати зарплати і пенсії.

Нагадаємо, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзi керiвники урядiв країн СНД, зокрема прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, пiдписали договiр про зону вiльної торгiвлi в рамках Спiвдружностi. Згоду з приводу цього документу досягнуто ранiше, того ж дня на зустрiчi голів урядiв СНД.

Як повідомляло агентство, Верховна Рада ратифікувала угоду про ЗВТ СНД 30 липня, а 9 серпня президент Віктор Янукович підписав закон про ратифікацію.

Нагадаємо, в лютому 2012 року голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра заявив, що зона вільної торгівлі з СНД і одночасно з Євросоюзом неможлива.

Катеринчук вважає, що вільна торгівля з СНД може послабити українського виробника

Підписаний Президентом Віктором Януковичем закон про ратифікацію вільної торгівлі з СНД не буде гарантувати українському бізнесу захищеності і відстоювання його інтересів, заявив лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, передає Укринформ.

"Підписання Президентом Віктором Януковичем закону про ратифікацію угоди про створення Зони вільної торгівлі з СНД, а фактично ця угода поширюється тільки на Росію і Бєларусь, є кроком проти українського виробника", - запевнив він.

За словами політика, ця угода поширюється лише на 30% взаємного товарообігу між країнами СНД. Більшість товарів, у тому числі і нафту, газ і нафтопродукти і надалі будуть обкладати митом, і вони будуть знаходитися під обмеженням.

"Ратифікація цієї угоди фактично припинила всі розмови про можливість створення нормальної зони вільної торгівлі в межах СНД без винятків та обмежень. Росія недвозначно дала зрозуміти всім своїм партнерам, що вона не зацікавлена ​​у вільній торгівлі з сусідами", - переконаний Катеринчук.

Зазначимо, що у введенні імпортних мит на нафтопродукти були зацікавлені власники НПЗ. Вони пояснювали свою мотивацію тим, що таке рішення дозволить їм підвищити рентабельність їх виробництва за рахунок зростання попиту на продукцію, що випускається ними.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 964 | Додав: nowyny | Теги: асоціація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]