Пт, 2024-04-19, 20:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:53
Тимчук - російсько-терористичні війська формують ударні групи в районі Горлівки
Інші останні Надзвичайні новини

Бойовики активно формують ударні угруповання у районі Новогригорівка-Гранітне та населеного пункту Горлівка, підтягуючи велику кількість живої сили, бронетехніки та артилерії.

Про це повідомив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Зв його даними, на сьогоднішній день противник практично закінчив перегрупування і зосередження військ у даних районах.

"Зокрема, в районі Горлівки на даний момент зосереджені формування російсько-терористичних військ загальною чисельністю не менше 3500 чоловік за підтримки двох бронегруп, що становлять тактичний резерв, а також артилерійських груп", - написав він.

У складі бронегрупи близько 35 танків і 55 ББМ. У складі артилерійських груп 24 знаряддя ствольної артилерії (гаубиці Д-30), 16 установок РСЗВ, включаючи три установки 9К58 "Смерч".

Крім того, за даними "Інформаційного спротиву", наразі йде активне перекидання сил і засобів на певні ділянки південніше Донецку, від Степового до Гранітного. Зокрема, зафіксовано прибуття через Амвросіївку до 500 бойовиків і 22 танків.

"На Донецькому напрямку (район Мар'їнка-Донецьк) противник сконцентрував угруповання чисельністю в 2500 чол., у районі н.п. Піски зафіксовано прибуття 20 танків.

За словами Тимчука, бойовикам вдалося налагодити систему доставки матеріально-технічних засобів на даному напрямку.

Також, згідно інформації, на Алчевсько-Первомайському напрямку командування терористів підсилює свою ударну групу мінометними підрозділами та артилерією, яку нібито "відвели" із зони розмежування. Зокрема, у даному районі зафіксовано повернення на позиції як мінімум двох ворожих артилерійських батарей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: Тимчук, російсько-терористичні війська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]