Чт, 2024-04-25, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:24
Точицький - в ЄС українська агропродукція лібералізована лише частково
Інші останні Економічні новини

У 2015 році Україна експортувала в ЄС 1,63 млн тонн пшениці, обігнавши в цьому США, Канаду і РФ. При цьому, безмитна квота на імпорт української пшениці в ЄС становить лише 950 тисяч тонн.

Про це в Брюсселі заявив представник України при Європейському Союзі Микола Точицький, передає "Укрінформ".

"Розширення доступу української агропродукції на європейський ринок на сьогоднішній день є одним з основних питань порядку денного діалогу між Києвом і Брюсселем", - зазначив посол.

Точицький нагадав, що за результатами 2015 року, загальний обсяг експорту української сільгосппродукції становив 14,8 млрд доларів США або 38,2% у товарній структурі експорту України. При цьому експорт в ЄС за січень-травень цього року, в порівнянні з відповідним періодом 2015 го, збільшився на 16% - з 980 млн доларів до 1,14 млрд доларів.

Разом з тим, зауважив він, "не слід забувати про те, що на сьогоднішній день в рамках поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі Україна-ЄС торгівля аграрною продукцією залишається лише частково лібералізована".

"Угода про асоціацію вводить тарифні квоти на експорт в ЄС по 36 позиціях українських аграрних товарів. В рамках цих квот українська продукція може експортуватися в безмитному режимі, поза ними мита зберігаються", - констатував представник України при ЄС.

Посол зазначив, що 23 червня в Брюсселі відбулося щорічне 11-е засідання Аграрного діалогу Україна-ЄС, в якому взяли участь представники понад 15 українських та європейських аграрних бізнес асоціацій.

Раніше повідомлялося, що Україна з початку поточного року станом на 16 лютого вичерпала виділені на 2016 рік квоти на безмитні поставки в країни Європейського Союзу на мед, сік і кукурудзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: ЄС, лібералізація, українська агропродукція, Точицький | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]