Пт, 2024-03-29, 16:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:52
Транспортний коридор від Балтійського до Каспійського моря Україна планує створити
Інші останні Економічні новини

Україна ініціює створення великого транспортного коридору "Балтійське море – Чорне море – Каспійське море".

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час 11-го засідання Спільної міжурядової азербайджансько-української комісії з питань економічної співпраці у Баку.

"Україна передала азербайджанській стороні проект угоди про створення міжнародного транспортного коридору "Балтійське море – Чорне море – Каспійське море", – сказав він 1 липня, повідомляє урядовий портал.

"Це великий транспортний коридор, який синхронізує декілька маршрутів, матиме велике значення у зміцненні торговельно-економічних зв'язків. Також передбачається створення єдиного органу управління в рамках коридору для формування комплексної стратегії розвитку вантажних перевезень у регіоні", – уточнив Зубко.

Він поінформував також, що між Україною та Азербайджаном продовжується транспортна співпраця маршрутом "Шовковий шлях".

Результати тестового рейсу контейнерного потягу за маршрутом Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай довели технічні і технологічні можливості таких перевезень, зазначив Зубко.

Як раніше повідомлялося, Мінінфраструктури спільно з Укрзалізницею 15 січня 2016 року запустили демонстраційний рейс контейнерного потяга Новим Шовковим шляхом.

Тестовий рейс нового контейнерного поїзда за маршрутом Україна – Грузія – Азербайджан – Казахстан – Китай (через Каспійське і Чорне моря) дістався до Китаю на 16-й день шляху – в ніч проти 31 січня 2016 року.

Потяг повернувся до України 17 квітня: 7 квітня поїзд із порожніми контейнерами вирушив зі станції Достик (Казахстан), очікувалося його прибуття до Чорноморська (раніше - Іллічівськ) 19 квітня.

В Укрзалізниці зазначили, що регулярність курсування контейнерного потяга визначається попитом ринку на таку послугу, тому проводилося вивчення потенційного вантажопотоку, який може бути переорієнтовано на транспортування у складі контейнерного потяга.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: україна, транспортний коридор від Балтійсько | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]