Пт, 2024-03-29, 14:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:19
Транзитних пасажирів "Бориспіль" переорієнтовує з Росії на Європу
Інші останні Туристичні новини

Найбільший в Україні міжнародний аеропорт "Бориспіль" провадить перемовини з низкою авіакомпаній щодо перерозподілу транзитного пасажиропотоку в напрямку Російської Федерації у зв'язку з припиненням авіасполучення між Україною і Росією з 25 жовтня. Про це 3 листопада 2015 року повідомила прес-служба аеропорту з посиланням на виконувача обов'язків директора аеропорту "Бориспіль" Євгена Дихне.

"Наших громадян, які літали через Росію до країн далекого зарубіжжя, без додаткових для них незручностей переорієнтують на європейські хаби. Зараз цим займається низка авіакомпаній", - цитує прес-служба Дихне.

Також повідомляється, що, незважаючи на запровадження двосторонніх українсько-російських авіасанкцій, аеропорт "Бориспіль" у жовтні збільшив пасажиропотік на 18,6% - до 664,7 тисяч осіб.

У січні-вересні цього року порівняно з аналогічним періодом 2014 року "Бориспіль" збільшив пасажиропотік на 5% - до 5,583 мільйонів осіб. За підсумками 2014 року аеропорт скоротив пасажиропотік на 13% - до 6,9 мільйонів осіб. При цьому в першому півріччі 2015 року підприємство одержало 214 мільйонів гривень прибутку порівняно зі 116 мільйонами гривень збитків за аналогічний період 2014 року.

Довідка. Припинення авіаційного сполучення України з РФ

Президент Петро Порошенко указом від 16 вересня надав сили рішенню РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпала низка російських авіакомпаній, у тому числі найбільша - "Аерофлот". Аналогічні санкції застосовано щодо державіакомпанії РФ "224-й льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" тощо.

Рішення про заборону польотів в Україну цих російських авіакомпаній Кабмін ухвалив 25 вересня.

Державіаслужба виконала всі необхідні процедури щодо повідомлення російських авіакомпаній про запроваджені проти них санкції з боку України - усім авіакомпаніям, які підпали під санкції, розіслано відповідні листи з повідомленням. 29 вересня стало відомо, що Федеральне агентство повітряного транспорту ("Росавіація") повідомило авіакомпанії України про запровадження заборони на використання повітряного простору РФ з 25 жовтня. Загалом в українському списку санкцій опинилися 29 російських авіакомпаній, 27 з яких незаконно здійснювали польоти в окупований Крим, і дві українські компанії, націоналізовані так званим "урядом тимчасово окупованого Криму".

У відповідь Російська Федерація як "дзеркальний захід" запровадила з 25 жовтня поточного року заборону на польоти українських авіакомпаній до міст РФ.

Пізніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що Україна, застосовуючи санкції проти російських авіакомпаній, не зводить "залізну завісу" між двома країнами.

Державіаслужба України 1 жовтня Державна авіаційна служба України 1 жовтня надіслала до Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації ("Росавіації") листа з вимогою роз'яснити причини запровадження російською стороною санкцій проти українських авіакомпаній, а також уточнити кількість українських авіаперевізників, які під них підпали.

При цьому, як наголошує українська сторона, проведення будь-яких перемовин про скасування двосторонніх авіасанкцій й відновлення авіасполучення між Україною та Росією є можливим тільки за умови сплати штрафу російськими авіакомпаніями за здійснення польотів в окупований Крим й припинення польотів у зазначеному напрямку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: транзитні пасажири, Бориспіль, Європа, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]