Пт, 2024-04-19, 11:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:15
Треба використати в судах явку з повинною Путіна щодо "референдуму" в Криму - Геращенко
Інші останні Кримінальні новини

Геращенко: Явку з повинною Путіна щодо "референдуму" в Криму треба використати в судах

Українські дипломати та юристи мають використати заяву президента РФ Володимира Путіна про організацію Кремлем "референдуму" в Криму під час підготовки позовів до міжнародних судів.

Про це у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Найважливіше, що прозвучало на прес- конференції (Трампа й Путіна - ред.): це явка з повинною Путіна, який визнав, що це РФ організовувала "референдум" в Криму. Наші юристи і дипломати повинні використати це зізнання при підготовці позовів для міжнародних судів. Також важливим є зізнання Путіна, що його візаві не визнає анексії Криму", - підкреслила віце-спікер.

"Для нас важлива єдність і одностайність Сенату і Конгресу, Держдепу, Пентагону, Білого Дому, республіканців і демократів в ключовому: невизнання анексії Криму, окупації Донбасу, порушення кордонів України, відповідальність РФ за це.

І це прозвучало від десятків впливових американців, й устрій американської системи, системне функціонування всіх інституцій унеможливлює експромти в зовнішній політиці", - додала вона.

Як повідомлялось, під час зустрічі з президентом РФ президент США Дональд Трамп не визнав незаконну анексію Криму - про це Путін заявив на спільній прес-конференції з Трампом у Гельсінкі.

"Позиція президента Трампа по Криму відома. Він її дотримується. Він каже про незаконність приєднання Криму до Російської Федерації", - зазначив Путін.

"У нас інша точка зору. Ми вважаємо, що ми провели референдум у повній відповідності до міжнародного права… Для нас, для РФ, це питання закрите. Все", - додав він.

Зауважимо, сам президент США під час спілкування з пресою жодного разу не згадав про кримське питання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 672 | Додав: adminA | Теги: референдум, геращенко, Крим, Суд, Путін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]