Сб, 2024-04-27, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Три модифікації танків Leopard в Україні прийняли на озброєння: деталі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністерство оборони прийняло на озброєння для Збройних сил України чергові зразки бронетехніки. Йдеться про танки Leopard 2А6, Leopard 2А5 і Leopard 1А5. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Відповідні накази підписав міністр Рустем Умєров.

"Ці танки Україна отримала від західних партнерів, і вони ефективно зарекомендували себе в боях. Тим, що міністерство приймає ці танки на озброєння, ми декларуємо на довгострокову перспективу намір мати сучасну та високотехнологічну зброю", — йдеться в повідомленні.

В Міноборони додали, що танки Leopard модифікацій 2А6, 2А5 та 1А5 призначені для прориву укріплених позицій противника, знищення вогневих точок, техніки та живої сили ворога, швидкої організації оборонних рубежів.

Що відомо про танки Leopard 2

Танк оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою. Її боєзапас складає 27 снарядів, у кормі башти є ще 15 додаткових снарядів. "Леопарди" здатні влучати в цілі на відстані у 2 км. Також танк оснащений двома кулеметами. Німецькі, швейцарські та голландські моделі використовують різні типи цієї зброї. На борту Leopard 2 є 4750 патронів до кулеметів.

Танк здатний розганятися до 68 км/год. Машина має реверсний хід на швидкості 31 км/год. Повний розворот на місці може здійснити за 10 секунд. Leopard 2 форсує водні перешкоди глибиною до 4 м за допомогою шноркля або глибиною 1,2 м без підготовки. Також танк здатний перебиратися через перешкоди висотою до 1 м. Екіпаж Leopard 2 складається з чотирьох людей — командир, націлювач, радист/заряджальник, водій.

Нагадаємо, що на початку жовтня Україна отримала від Польщі партію відремонтованих танків Leopard 2. Над іншими бойовими машинами ще триває робота. Зазначається, що перші танки Leopard відремонтували в Бумар-Лабендах, і їх уже надіслали для українських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 299 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]