Чт, 2024-04-25, 10:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:50
три партії в Естонії домовилися про створення коаліції без переможця виборів
Інші останні Новини Європейського Союзу

В Естонії три партії домовилися про створення коаліції без переможця виборів

Три естонські партії домовилися про створення коаліції - Центристська партія, Консервативна народна партія Естонії (EKRE) і Isamaa ("Вітчизна").

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ERR.

Кожна партія вже визначила по п’ять кандидатур на міністерські посади. Очолить уряд лідер Центру екс-прем'єр Юрі Ратас, який з листопада 2016 року обіймав керівну посаду в країні.

Коаліція отримає комфортну більшість із 57 місць у парламенті, де буде 101 депутат, але президент Естонії спочатку має формально поставити завдання трьом партіям сформувати уряд.

Вчора президентка Естонії Керсті Кальюлайд доручила главі ліберальної Партії реформ, яка перемогла на парламентських виборах, сформувати уряд.

Каллас стала кандидаткою в прем'єр-міністри як лідерка партії, яка отримала найбільше місць на виборах в Рійгікогу. Проте Партії реформ не вистачило підтримки виборців для утворення парламентської більшості.

Єдиним варіантом Каллас було б утворити уряд меншості з Соціал-демократичною партією, проте вона сказала, що не розглядає такий варіант.

До парламенту Естонії потрапили лише п’ять партій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: естоніїя, створення коаліції без переможця ви, три партії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]