Пт, 2024-04-26, 12:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:15
Трьома вантажними літаками у Дніпропетровськ доставили гуманітарну допомогу від ЄС
Інші останні Новини з регіонів України

У Дніпропетровськ трьома вантажними літаками доставили гуманітарну допомогу від ЄС

До Дніпропетровська прибуло три вантажні літаки з гуманітарною допомогою, організованої Європейською Комісією та країнами-членами ЄС. Про це повідомили у прес-службі КМУ.

Інспектували прибуття вантажу віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та Європейський Комісар з гуманітарної допомоги і управління у кризових ситуаціях Христос Стиліанідес.

Гуманітарний вантаж включає намети, ковдри, спальні мішки та теплий одяг. Також допомога буде доставлена в Україну наземним шляхом: очікується, що найближчими годинами до східної України прибудуть вантажівки з допомогою. Загалом буде надано 85 тонн гуманітарної допомоги.

Зубко висловив вдячність Європейському Союзу та країнам-членам ЄС, які надали гуманітарну допомогу, за дієву підтримку українського народу.

“Для нас дуже важливо, що Україну та її народ в такий складний час не залишили на одинці. Ми цінуємо підтримку та, зі свого боку, зробимо все для того, щоб надана допомога була доставлена саме тим людям, хто її потребує. Ситуація складна, оскільки годі сподіватися на адекватність дій бойовиків, які контролюють окремі території. Однак, робота ведеться. Ми вже неодноразово проводили подібні операції і люди отримали продукти харчування та товари першої необхідності”, — сказав Зубко.

Він також поінформував, що розповсюдження гуманітарної допомоги будуть займатися партнери Офісу з координації гуманітарної допомоги Європейської Комісії при ООН (ECHO) — ООН, Червоний Хрест та неурядові організації спільно з представниками ДСНС та ЄС.

Стиліанідес повідомив, що Європейська Комісія готова надати додаткові 15 млн. євро гуманітарної допомоги. Ця допомога покриє базові потреби тих, хто цього найбільше потребує у Маріуполі та інших районах, уражених конфліктом; потреби внутрішньо переміщених осіб, а також тих, хто збирається повертатися назад додому. Кошти стосуються таких речей першої необхідності, як укриття, продовольство, вода, медичний догляд та теплий одяг. У такий спосіб невідкладна допомога ЄС та допомога на якнайшвидше відновлення, включаючи внески країн-членів Євросоюзу, сягнула 95 млн євро.

Зубко разом із делегацією відвідали у Дніпропетровську Центр допомоги переселенцям, де ознайомилися з механізмом роботи з переселенцями в області, який був відпрацьований в регіоні одним із перших в Україні та передали гуманітарну допомогу, призначену для внутрішньо переміщених осіб.

Потреби Дніпропетровщини для забезпечення належних умов проживання внутрішньо переміщених осіб обговорили на нараді з керівництвом області.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що найближчим часом він ініціює спільне засідання з усіма гуманітарними місіями, які працюють в Україні для координації роботи з допомоги внутрішньо переміщеним особам. Він також запропонував провести в Дніпропетровській області конференцію за участю представників всіх регіонівз обміну досвідом у питаннях сприяння адаптації переміщеним особам та наданні їм необхідної допомоги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: Дніпропетровськ, ЄС, літаками, гуманітарну допомогу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]