Сб, 2024-04-20, 13:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:24
Тулузький стрілок шкодував, що вбив мало. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

У розмові з поліцейськими під час переговорів зі своєї квартири, стрілок з Тулузи Мухаммед Мера зізнався, що шкодує про те, що запізнився до відкриття єврейського коледжу вранці, коли можна було вбити набагато більшу кількість людей, повідомив 25 березня Інтерфакс з посиланням на Le Journal du Dimanche.

Газета опублікувала подробиці з багатогодинних переговорів поліцейських з підозрюваним, які велися перед штурмом його квартири.

У перші години облоги спецназом квартири Мeра, підозрюваний багато говорив. Частково, зміст цих бесід з парламентерами повідомляв раніше ЗМІ міністр внутрішніх справ Клод Геан(Claude Gueant).

Le Journal du Dimanche опублікував нові подробиці. Зокрема, в газеті повідомляється, що Мухаммед Мeра заявив, що не погоджувався на теракт-самогубство, тому що хотів зробити декілька атак, які б поставили "Францію на коліна".

За словами головного прокурора Парижа, вони вже в мережі, але ніхто не знає точно, де саме. Стрілець мав намір напасти на інші єврейські навчальні заклади.

Газета Le Journal du Dimanche також розповіла, кого саме з поліцейських планував убити Мeра. Йшлося про начальника бригади по боротьбі зі злочинністю Тулузи, адреса якого був йому відомий, і офіцера поліції з центрального управління внутрішньої розвідки (DCRI), яка допитувала Мeра після його поїздки до Пакистану.

"Тулузький стрілок" не збирався обмежуватись півднем Франції, здійснюючи свої злочини. Він також стверджував, що "вбивство одного солдата у Франції має такий же ефект, як вбивство десяти французьких солдатів в Афганістані".

Мухаммед Мeра також сказав поліції під час переговорів, що не проходив підготовки у колективних таборах в Пакистані, а отримав "індивідуальну підготовку" з "приватним інструктором", який замовив теракти в Парижі.

Передбачуваний вбивця був убитий у четвер, 22 березня, пострілом в голову в ході штурму підрозділом поліцейського спецназу Raid його квартири в Тулузі. За словами прокурора Парижа Франсуа Моленса(Francois Molins), коли поліція проникла всередину квартири, Мeра вискочив з ванної і відкрив шквальний вогонь по штурмовому загону, який відповів вогнем у відповідь.

23-річний громадянин Франції алжирського походження Мухаммед Мeра підозрювався у вбивстві семи осіб: 11 і 15 березня були вбиті французькі військові, 19 березня було скоєно напад на єврейський коледж в Тулузі, в результаті чого загинули чотири людини, у тому числі троє дітей. Свої злочини Мeра знімав на відеокамеру.

Під час облоги його квартири передбачуваний вбивця заявляв, що готовий здатися, проте так і не вище на вулицю. За словами Мeра, він мстився за дітей Палестини, коли здійснював свої злочини. Раніше ЗМІ повідомляли, що в 2008 році підозрюваний втік з афганської в'язниці. Також передбачалося, що він дотримується ісламістських або вкрай правих поглядів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1093 | Додав: adminA | Теги: тулузький стрілок шкодував, вбив мало | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]