Пт, 2024-03-29, 15:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Туреччина вперше за останні роки проводить широкомасштабні військові навчання на кордоні із Сирією - ЗМІ
Інші останні Новини світу
Турецька армія вперше за останні роки проводить навчання на кордоні із Сирією, на них відпрацьовуються завдання взаємодії підрозділів сухопутних сил, зокрема бронетанкових, повідомляють місцеві ЗМІ.

За даними газети "Ватан", маневри проводяться в провінціях Шанлі-Урфа і Мардін за два кілометри від сирійського кордону, передає РИА "Новости".

Зокрема, у повіті Нусайбин провінції Мардін у них задіяно 25 танків М-47 і М-60, які відпрацьовують навчальні завдання навпроти сирійського населеного пункту Камишлі, що перебуває під контролем місцевих курдів.

Передбачається, навчання у Мардін будуть проводитися цілий тиждень.

Тим часом, за даними телеканалу NTV, в іншій прикордонній із Сирією провінції Шанлі-Урфа бронетехніка, яку перекинули туди, дислокована на відстань одного кілометра від кордону із сусідньою країною.

Влада провінції зазначає, що навчання, проведені у низці повітів, буде "розширено", зокрема в прикордонних районах.

У Сирії з березня 2011 року триває протистояння влади й опозиції. Сирійська опозиція вимагає відставки президента країни Асада, звинувачуючи урядові сили в масових звірствах над мирним населенням. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів. Жертвами збройного протистояння стали понад 17 тисяч осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: Сирією, Туреччина, і військові навчання, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]