Сб, 2024-04-20, 12:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:06
Туристи в Римі знову можуть побувати в стародавній Мамертинській в'язниці, куди були кинуті апостоли Петро і Павло
Інші останні Новини Європейського Союзу

Стародавня римська Мамертинська в'язниця або Carcer Tullianum, де за переказами перебували в ув'язненні апостоли Петро і Павло, знову відкрита для відвідувань після довгої реставрації.

Підземна в'язниця, вік якої налічує майже 3 тисячі років, розташована в північній частині Капітолію і Форуму. З IV століття до нашої ери вона призначалася для державних злочинців, полонених під час воєн правителів, які очікували тут своєї долі. Над в'язницею на поверхні знаходиться побудований в XVI столітті храм San Giuseppe dei Falegnami. Українські туристи, особливо мешканці Полтави, часто відвідували цей музей до закриття, пишуть про це та інші новини Полтавщини на інформаційному порталі exo.in.ua.

Кілька років Мамертинська в'язниця була закрита для відвідувачів. Там проводилися археологічні розкопки, які дозволили відкрити деякі невідомі сторінки її історії. Крім того, тепер туристам при відвідуванні в'язниці допоможе новий мультимедійний путівник.

"Повторне відкриття Carcer Tullianum - важливий момент для культурного життя міста", - заявив керівник археологічного відомства Риму Франческо Просперетті.

"Новий маршрут допоможе розповісти про надзвичайну історію цього місця, яка багато в чому є і історією міста", - зазначив він.

Встановлена в тюрмі новітня мультимедійна техніка дозволить тепер відвідувачам слідувати по Carcer Tullianum, використовуючи планшети, на екранах яких будуть дані відповідні орієнтири для вибору маршруту. Про те, як виглядала в'язниця, дозволять судити реконструкції, виконані в форматі 3D.

У період свого "розквіту" Мамертинська в'язниця була місцем проживання багатьох відомих для свого часу особистостей. Для християн вона, звичайно, в першу чергу пам'ятна перебуванням в ній святих Петра і Павла, які були кинуті туди за проповідь Євангелія римським громадянам, які вірували в язичницьких богів.

Як розповів віце-президент Асоціації паломників Риму монсеньйор Ліберії Андреатта, християни вірять, наприклад, що апостол Петро під час свого ув'язнення зробив у в'язниці чудо. За його слову там забило джерело з джерельною водою, який він хрестив інших ув'язнених. Священик зазначив, що це джерело можна бачити і сьогодні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1118 | Додав: admin | Теги: Полтавщина, новини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]