Пт, 2024-04-19, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:16
Туска Міноборони Польщі звинуватило в злочинній бездіяльності у справі щодо Смоленської катастрофи
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Міноборони Польщі звинуватило Туска в злочинній бездіяльності у справі щодо Смоленської катастрофи

Антоній Мацеревич заявив, що голова Євроради заключив з Путіним нелегальну угоду на шкоду Польщі і повинен за це відповісти.

Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич інкримінує колишньому прем'єру Польщі Дональду Туску злочинну бездіяльність у справі Смоленської катастрофи. Про це Мацеревич заявив у інтерв'ю виданню Gazeta Polska Codziennie.

“Колишній прем'єр має відповідати перед судом, і суд повинен поставитися до нього у відповідності із законом”, - заявив Мацеревич.

Він зазначив, що йдеться не про недбалість, а про злочин з боку Туска.

“Прем'єр Дональд Туск заключив з Володимиром Путіним нелегальну угоду на шкоду Польщі і повинен за це відповісти”, - підкреслив Мацеревич.

Він додав, що жодна посада в польській чи європейській інституції не звільняє від відповідальності за настільки серйозні злочини, в яких підозрюється Туск.

Речник Національної прокуратури Польщі Ева Вільк повідомила, що 20 березня у прокуратурі зареєстровано заяву Мацеревича у справі щодо підозри Туска в дипломатичній зраді у справі Смоленської катастрофи. Підозра стосується статті 129 Карного кодексу, яка передбачає 10 років ув'язнення для осіб, які у відносинах з урядами інших країн чи зарубіжних організацій діяли на шкоду Польщі.

Польська влада закидає Туску, зокрема, те, що він віддав міжнародне слідство у справі Смоленської катастрофи в руки росіян і відразу не вимагав повернення уламків літака екс-президента Лєха Качинського.

Літак Ту-154 польського президента Леха Качинського розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом. Загинули 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Серед загиблих - президент, його дружина і частина керівництва країни.

У січні 2011 року контрольована російською владою МАК оприлюднила остаточний звіт про причини Смоленської трагедії, в якій всю провину за катастрофу польського урядового літака Ту-154 поклала на польську сторону, не побачивши жодної вини в діях росіян. Згодом у Росії заявили, що не видадуть Польщі уламки літака Качинського.

7 березня 2016 року у Варшаві розпочалося повторне розслідування Смоленської катастрофи.

Міноборони Польщі оприлюднило відеозапис зустрічі колишнього прем'єра країни Дональда Туска з російським президентом Владіміром Путіним і Сєргієм Шойгу, який обіймав у той час посаду голови МНС, в день Смоленської катастрофи.

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що записи розмов Туска і Путіна в день Смоленської катастрофи суперечать підсумкам розслідування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 596 | Додав: adminA | Теги: Смоленська катастрофа, Міноборони Польщі, злочинна бездіяльність, Туск | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]