Вт, 2024-04-23, 21:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Туска Польша викликає на допит
Інші останні

Польша викликає Туска на допит

Окружна прокуратура Варшави викликає чинного президента Євроради Дональда Туска на середу 15 березня на допит як свідка у справі колишніх керівників польських спецслужб.

Про це повідомив речник цієї прокуратури Міхал Дзеканський, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Дональд Туск викликається як свідок у слідстві проти колишніх керівників служби військової контррозвідки (SKW), які звинувачуються у співпраці з розвідслужбами іншої країни без згоди прем’єр-міністра”, - заявив Дзеканський.

У грудні 2016 року прокуратура повідомила про висунення звинувачень проти колишніх керівників SKW Януша Носека і Пьотра Пителя за “перевищення повноважень державного службовця у зв'язку зі співпрацею зі спецслужбою іншої країни без згоди голови Ради міністрів, що передбачає закон про SKW і SWW (Служба військової розвідки — ред.)”.

Відразу після Смоленської катастрофи, у квітні 2010 року, SKW і ФСБ підписали угоду про співпрацю сторін “проти загроз, які стосуються якоїсь із сторін”. Як інформували польські ЗМІ, угода передбачала співпрацю, необхідну для виведення польського військового контингенту з Афганістану, що здійснювалося через територію РФ.

Політики польської опозиційної партії “Громадянська платформа” (РО), лідером якої раніше був Туск, назвали це рішення прокуратури невипадковим і здійсненим відразу після обрання екс-прем'єра Польщі керівником Євроради на наступні 2,5 року.

“Це виглядає так, ніби PiS (польська правляча партія — ред.) не може погодитися з фактом, що Дональд Туск головує на зустрічах світових і європейських прем'єрів”, - наголосив депутат РО Цезарій Томчик.

Польща була єдиною з 28-ми країн ЄС, яка голосувала проти обрання Туска президентом Євроради. Спротив Варшави не зашкодив чинному президенту цієї європейської інституції, якого було переобрано на цю посаду.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 680 | Додав: adminA | Теги: допит, Польша, Туск | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]