Пт, 2024-05-03, 07:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:21
У 240 сімей українських біженців в ЄС вилучили дітей - правозахисники
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Як правило, дітей забирають через те, що батьки не врахували різницю в профільному законодавстві України та приймаючої країни.

Українській владі відомо про 240 випадків вилучення дітей з сімей українських біженців в країнах ЄС. Про це заявила представник українського омбудсмена з прав дітей, сім'ї, молоді та спорту Ірина Суслова.

За її словами, таке відбувається через відмінності між законодавством України та приймаючої країни.

"Для прикладу, це можуть бути історії, коли мама була змушена залишитися на роботі в Україні, а в евакуацію відправила бабусю зі своєю дитиною. Бабуся не має ніякої довіреності на представлення інтересів і не вважається за європейським законодавством родичкою цій дитині. Таким чином, соціальні служби можуть задіяти поліцію і вилучити дитину з сім'ї", – говорить Суслова.

Представник омбудсмена називає такі випадки "недопрацюванням" з боку України: потрібно надавати громадянам, які виїжджають, більше інформації про закони в ЄС.

"Наприклад, у Німеччині ви повинні зробити такі-то процедури. Або що не може бути в Італії або Франції опікуном людина, яка досягла 65-річного віку", – пояснює правозахисниця.

Суслова зазначила, що зараз влада України працює над тим, щоб допомогти сім'ям, які опинилися в подібних ситуаціях.

Українські біженці в Європі - останні новини

Біженець з України виграв 500 тисяч євро в бельгійській лотереї. Відомо, що приз дістався чоловікові у віці 18-24 роки, який живе в Брюссельському столичному регіоні, проте його особу не розкривають. Він заявив, що має намір витратити як мінімум частину виграшу на допомогу Україні.

Поляки почали втомлюватися від українських біженців. Вони хотіли б зменшити обсяг допомоги, яку їхня країна надає українцям. Такими є висновки останнього дослідження суспільного сприйняття українських біженців та мігрантів, проведеного наприкінці травня в Польщі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 288 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]