Чт, 2024-03-28, 14:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:36
У Болівії відзначать закінчення календаря майя
Інші останні Новини світу

Уряд Болівії ухвалив рішення заборонити компанії Coca-Cola діяльність на своїй території, окрім того, McDonald's в країні також закривається, але з економічних причин: після 14 років спроб домогтися популярності в цій країні компанія близька до банкрутства, передает "Сноб".

Міністр закордонних справ Болівії Давід Чокеуанка сказав, що рішення про закриття Coca-Cola і McDonald's "стане частиною святкувань на ознаменування закінчення капіталізму і початку культурного життя".

Він також додав: "21 грудня 2012 року - це кінець егоїзму, поділу. 21 грудня мають настати кінець Coca-Cola. Планети вирівнюються після 26 000 років - це кінець капіталізму і початок комунітаризму". Замість американського напою очільник МЗС запропонував жителям мокочінче - місцевий абрикосовий морс.

Президент країни Ево Моралес пояснив, що рішення про зупинку роботи цих компаній ухвалено на підставі законів про охорону здоров'я та культури. Він наголосив, що напій кока-кола містить багато шкідливих речовин, які можуть стати причиною інфаркту, інсульту й раку.

За календарем стародавніх індіанців, 21 грудня 2012 року закінчиться так званий цикл довгого рахунку Ери П'ятого Сонця, що почався в серпні 3114 року до нашої ери. На цій даті календар закінчується, що дало песимістам підстави вважати, ніби майя таким чином передбачили кінець світу.

Однак нещодавно людина, відома як "Великий чаклун Мексики", також спростувала інформацію про те, що в 2012 році настане кінець світу. До речі, опитування свідчать, що кожен сьомий житель Землі вважає, що кінець світу настане за його життя.

Проте якщо передбачений одним з календарів майя кінець світу 21 грудня все ж таки настане, то станеться він з вини одного німецького роззяви, що примудрився розбити магічний череп майя.

У лабораторії в Глаухау, Німеччина, під час фотографування магічного черепа майя, зробленого з вулканічних порід близько 1000 років тому в Куаутемок, трапився прикрий інцидент: один із співробітників лабораторії випадково впустив артефакт на підлогу. Як розповів один з очевидців, очевидно, череп, який, за переказами, має магічну силу і повинен врятувати людство від апокаліпсису, стояв на хисткій поверхні, що і спричинило його падіння. В результаті у нього відколовся великий шматок нижньої щелепи.

А на початку липня археологи знайшли друге підтвердження прийдешнього "кінця світу": згідно з різьбленням, знайденим на кам'яних сходах у Ла-Корона, Гватемала, ще в квітні, він станеться 21 грудня 2012 року, коли закінчиться цикл з 5125 років від початку Великого календаря майя.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1041 | Додав: admin | Теги: Болівія, календар Майя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]