Пт, 2024-04-26, 00:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
У Буенос-Айресі посольство Великобританії закидали каменями і "коктейлями Молотова"
Інші останні Новини світу

Біля посольства Великобританії в аргентинській столиці сталися масові сутички в 30-у річницю війни за спірні острови в Південній Атлантиці. У Великобританії їх називають Фолклендськими, в Аргентині - Мальвінськими островами.

Маніфестація на згадку про загиблих в озброєному конфлікті між Аргентиною і Великобританією 1982 роки переросла в зіткнення з поліцією, коли агресивно налагоджені учасники лівого радикального угрупування "Кебрачо" почали кидати камені і пляшки із запальною сумішшю в поліцейських, що несуть охорону британської дипломатичної місії, передає ИТАР-ТАСС.

У маніфестації під гаслом "Англійці - геть з Мальвин"! брали участь також представники Соціалістичного руху трудящих і Революційної комуністичної партії. Демонстранти спалили ляльку, одягнену у форму англійського солдата, і спробували прорвати поліцейський кордон у дипломатичної місії.

Варта порядку вимушена була застосувати сльозоточивий газ, водомети і гумові кулі для розгону маніфестантів.

За повідомленням місцевих ЗМІ, декілька поліцейських отримали поранення, проте офіційна влада цю інформацію не підтверджує.

Представник англійського посольства в радіоінтерв'ю відмітив "професіоналізм поліції при наведенні ладу".

Міністр безпеки Аргентини Нільда Гарре заявила, що засуджує поведінку демонстрантів у посольства Великобританії.

"Подібними діями міноритарні політичні групи намагаються притягнути до себе увагу. Так не виражаються ні данина пам'яті полеглим у війні героям, ні неприйняття британської колоніальної політики. Це не сприяє відновленню суверенітету над островами і контролю над нашими природними ресурсами", - сказала міністр.

На початку 2012 року Британія і Аргентина почали робити гучні заяви стосовно статусу і можливого майбутнього островів. Крім того, уряд Аргентини кілька разів заявляв про свої претензії на ці території, що частково і призвело до відправки туди принца Вільяма. Онук британської королеви стане першим за 30 років членом британської королівської сім'ї, який прихав на цю територію. До цього його дядько, принц Ендрю, брав участь у військовій кампанії на Фолклендах як пілот вертольота.

25 лютого 2010 року Сполучені Штати відмовилися підтримати Британію в дипломатичній суперечці з Аргентиною навколо Фолклендських (Мальвінських) островів. Американська адміністрація пояснює свою позицію небажанням сваритися з країнами Латинської Америки, які одностайно підтримали Аргентину під час нещодавнього загострення територіальної суперечки, коли британська компанія почала розвідку родовищ нафти на шельфі Фолклендських островів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: посольство Великобританії, Буенос-Айресі, каменями, коктейлями Молотова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]