Пт, 2024-03-29, 14:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:12
У центрі АТО нарахували 55 тис військових РФ на кордоні з Україною. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Вздовж кордону з Україною Росія розмістила понад 55 тис. своїх військових. Про це йдеться у коментарі заступника керівника АТО на території Донецької та Луганської областей полковника Сергія Галушко, повідомляє ДонОДА.

"Вздовж державного кордону ми фіксуємо накопичення великої кількості російських військ, загальна чисельність яких понад 55 тис. чоловік. З них безпосередньо на території України на сьогодні перебувають 13 батальйонні та 4 ротні тактичні групи. Для нас не є таємницею, з якого воєнного округу, з якої бригади прийшли ці люди. Наприклад, з 15 омсбр Центрального ВО, 17 та 18 омсбр Південного ВО", - розповів він.

Загалом на території України перебувають близько 9 тис. російських військових тільки в регулярних формуваннях.

"Це не враховуючи кількість російських військових в формуваннях бойовиків "ЛНР" і "ДНР". Вони декларують, що формують перший та другий армійські корпуси бригадного складу. Перший корпус – це Донецька область, другий корпус – Луганська. Починаючи з рівня батальйону і вище у них немає достатньої кількості своїх офіцерів високого рівня, які можуть готувати і застосовувати підрозділи. Тому вони залучають фахівців з РФ. Чим вище рівень органу управління, тим більшу кількість діючих офіцерів Збройних сил Росії ми спостерігаємо", - повідомив Галушко.

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що Росія не відмовилася від своїх планів знищити Україну і позбавити її європейського майбутнього. Про це він заявив сьогодні, 24 квітня, виступаючи у Верховній Раді в рамках Години запитань до уряду.

"Окрім тієї інформації, яка є у відкритих джерелах, мені прийшла низка інформації щодо закритих джерел, дані розвідки. Йде неймовірна концентрація живої сили і техніки російськими терористами. Російська військова агресія далека від того, щоб зупинитися", - підкреслив прем’єр.

23 квітня Держдеп США повідомив, що Росія надала бойовикам додаткові системи ППО і нарощує війська на кордоні з Україною.

Штати можуть надати зброю Україні в разі наступу РФ - Пайфер

У разі наступу з боку російської сторони на сході України Білий дім може прийняти позитивне рішення щодо надання українцям летальної зброї. Так прокоментував нинішню ситуацію колишній посол США в Україні, а нині директор одного з центрів в Інституті Брукінгс Стівен Пайфер, передає "Укрінформ".

"Я давно виступаю за надання додаткової військової допомоги Україні, в тому числі деяких оборонних видів озброєння, таких як протитанкові засоби", - зауважив експерт.

Він висловив думку, що президент США, до виключної компетенції якого входить рішення про надання зброї іноземним державам, ще не прийняв такого рішення по Україні через побоювання "підірвати" виконання Мінської угоди.

"Отже, доки нинішня домовленість про припинення вогню триватиме, я думаю, президент вирішуватиме, чи постачати зброю (в Україну - Ред.)", - зауважив з цього приводу Пайфер.

У разі ж загального наступу, або порушення режиму припинення вогню внаслідок атак з боку російської сторони, екс-посол зауважив, що, очевидно, в такому разі "поведінка Вашингтона зміниться".

Крім того, підкреслив він, забезпечення українців оборонною зброєю підвищить можливості українських Збройних сил "підвищити ціну для російської армії", що може утримати РФ від подальших військових дій.

Експерт також констатував, що інший інструмент тиску на Москву, який наразі застосовує Захід у вигляді санкцій, має відчутні наслідки в самій Росії. "На жаль, це має вплив на російське населення, але я сподіваюся, що це також призведе до рішення керівництва РФ змінити свої дії", - зауважив він.

Водночас, найголовнішим напрямом зусиль на українському напрямі Пайфер назвав продовження процесу мирного врегулювання. У цьому зв'язку експерт відзначив важливість зустрічей у "нормандському форматі", оскільки він залишається єдиним на сьогодні активним майданчиком для врегулювання та спроби зміцнити крихке перемир'я на Донбасі.

"Це може стабілізувати конфлікт і дати уряду ключову можливість зосередитися на дуже складних економічних реформах, які повинні бути реалізовані", - зауважив Пайфер. Втім, визнав експерт, багато чого в цьому процесі залежить від російської сторони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: кордоні з Україною. ВІДЕО, центрі АТО, 55 тис військових РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]